Veikkaselle menestystä Espanjasta, vaikka ongelmia mahtui matkaan – “Poliisit pysäyttivät”

7.6.2017 / 09:36
Pentti Veikkanen kilpailee Historic-luokassa Porsche 911 SC -autolla.

[ A- ] / [ A+ ]

Historic-rallin EM-sarjan kolmas osakilpailu ajettiin viime viikonloppuna Espanjassa Rally Asturias Historicon merkeissä. Suomalaispareja pisteitä metsästämään lähti neljä, joista maaliin ylsi kolme. Saldona viikonlopulta oli luokkavoitot Pentti Veikkaselle, Joose Kojolle ja Lauri Heikkilälle. Ville Silvasti joutui keskeyttämään ulosajoon.

Kategoriassa kolme ajava pari Pentti Veikkanen–Timo Jaakkola olivat rallin seitsemänneksi nopein pari ja kategoriassa kaksi Joose Kojo yhdessä tshekkikartturinsa Mikulas Necekalin kanssa yhdeksänsiä. Tällä kertaa yleiskilpailun voitti nimimerkillä ”Lucky” ajava italialainen Lancia Delta HF Integralella ennen Lancia Stratos HF -paria Erik Comas–Yannick Roche. Eroa kärkikaksikolle kertyi 13 erikoiskokeen ja noin 150 ek-kilometrin jälkeen 42,9 sekuntia.

Veikkanen kertoi, että toinen tavoite rallissa oli päästä maaliin, mutta ensimmäinen tavoite oli yrittää päihittää italialainen Maurizio Pagella.

– Tällä kertaa se ei vielä onnistunut, oli sen verran paljon teknisiä ongelmia. Erikoiskokeella kaksi oli totinen paikka, kun ruiskutuspumpun letku halkesi. Bensa haisi todella pahasti ja pelättiin, että koko auto syttyy tuleen, kertasi Veikkanen tilannetta kisan jälkeen.

– Pätkän jälkeen sain apua itävaltalaisten huoltomiehiltä ja päästiin jatkamaan matkaa. Harmittavasti tästä innostuneena vauhtia oli siirtymällä liikaa ja poliisit pysäyttivät ylinopeudesta. Siinä meitä pidäteltiin tosi pitkään, aikasakkoa saatiin parisen minuuttia.

Rallin toisena päivänä ajettiin kolme erikoiskoetta kolmeen kertaan. Veikkanen kertoi ensimmäisellä kierroksella sadekelillä ottaneen varman päälle.

– Toisella kiekalla oli kaatokin lähellä, kun nuotteihin oli jäänyt harmillinen virhe. Nuotituksessa oli yksi mutkayhdistelmä ajettu väärin ja nyt yhtäkkiä edessä olikin lippusiima ja sulkuauto poikittain. Toinen tavoite oli päästä maaliin ja se saavutettiin, Veikkanen päätti.

Teksti: Kikka Kuosmanen


Facebook kommentit