Velkommen tilbake Niclas! – “Kaikki mikä voi mennä pieleen, meni pieleen”

12.6.2019 / 14:48
Niclas Grönholm nähdään mukana Hellissä, Norjassa (Kuva: RPF).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallicrossin MM-sarjan kauden viides osakilpailu ajetaan tänä viikonloppuna Lånkebanenin legendaarisella radalla Norjan Hellissä. Mukana nähdään myös sairauslomalta paluun tositoimiin tekevä Niclas Grönholm.

Niclas Grönholmin, 23, kausi koki ison vastoinkäymisen huhtikuussa Barcelonassa, Espanjassa ajetun rallicrossin MM-sarjan kauden toisen osakilpailun jälkeen, kun inkoolainen joutui umpilisäkeleikkaukseen. Siitä toipuminen kesti lopulta peräti kuusi viikkoa ja Grönholm joutui olemaan sivussa niin Belgian, kuin Englanninkin osakilpailusta.

– Hienoa päästä vihdoinkin taas ajamaan kilpaa. Toipuminen vei paljon aikaa, jossa kaikki mikä voi mennä pieleen, meni pieleen. Vastoinkäymisestä vastoinkäymiseen. Tulee varmasti olemaan haastavaa palata takaisin kuuden viikon mittaiselta sairauslomalta, joten minun odotukset eivät ole kovin korkealla. Mutta tulen antamaan kaikkeni ja katsotaan mihin se riittää, Grönholm vakuuttaa.

Grönholm putosi sairauslomansa aikana kuljettajien MM-pisteissä kymmenenneksi, kun taas tallien MM-pisteissä GRX Taneco on toisena. Grönholmia Belgiassa ja Englannissa tuurasi Joni Wiman, jonka suoritus erityisesti Belgiassa oli huikea. Wiman oli alkuerissä toinen, voitti oman semifinaalilähtönsä ja ajoi finaalissa ruutulipulle kolmantena.

Tuon Belgian osakilpailun voitti GRX Tanecon toinen kuljettaja, Timur Timerzyanov, joka kilpailee Norjan Lånkebanenin radalla MM-sarjassa urallaan jo kuudennen kerran. Neljänä ensimmäisenä vuotena Timerzyanov selviytyi finaaliin, paras sijoitus oli vuoden 2014 neljäs sija, mutta viime vuonna Hyundain tekniikkamurheet alkuerissä pudottivat venäläisen ulos semifinaaleista.

– Minulle Hell on kauden kohokohta. Kyseessä on oikea rallicross-rata, jossa on runsaasti korkeuseroja, haastava soraosuus ja todella paljon yleisöä, Timerzyanov kehuu.

GRX Taneco -tallin edellinen kilpailu Englannissa oli siinä mielessä harvinainen, että kumpikaan kuljettajista, ei Timerzyanov, eikä Wiman selvinnyt finaaliin.

Kuljettajien MM-pistetilanne 4/10 osakilpailua

1) Timmy Hansen (SWE) 88
2) Kevin Hansen (SWE) 84
3) Andreas Bakkerud (NOR) 77
4) Janis Baumanis (LAT) 62
5) Timur Timerzyanov (RUS) 61
6) Liam Doran (GBR) 60
7) Anton Marklund (SWE) 52
8) Timo Scheider (GER) 52
9) Krisztian Szabo (HUN) 50
10) Niclas Grönholm 48

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit