Velling käänsi tiukan sekuntitaistelun edukseen – “Olen aina tykännyt Heinolan seudun teistä”

26.9.2018 / 12:10
Toni Velling oli voittovauhdissa Heinolassa (Kuva: Pekka Mäkinen / AKK).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin Suomen Juniorimestaruussarja paketoitiin tämän kauden osalta viime lauantaina Heinolan seudulla ajetussa Jari-Pekka Rallissa. Tapahtumia kilpailussa riitti, eikä haastava reitti päästänyt kuljettajia helpolla.

Kilpailun voitosta käytiin tiukkaa vääntöä Toni Vellingin, sekä Jaakko Tullan välillä läpi päivän. Ratkaisu nähtiinkin vasta rallin viimeisellä erikoiskokeella, kun kilpailun edetessä vauhtiaan nostanut Velling tykitti pohja-aikansa ansiosta rallin voittoon lopulta 8,4 sekunnin erolla ennen toiseksi ajanutta Tullaa. Kolmas oli Henrik Koverola.

– Meillä oli lähinnä testi viimeiseen F-rallisarjan kisaan ja tehtiin vähän uusia säätöjä autoon. Parin erikoiskokeen jälkeen jouduttiin kuitenkin palaamaan tuttuun, kun muutokset ei oikein sopinut käteen, Velling selvitti.

Vaikka Velling kilpailee tällä kaudella pääsääntöisesti F-rallisarjan puolella, oli hän silti nyt ajettuun kilpailuun erittäin tyytyväinen.

– Kisan edetessä oli jonkin verran tilanteita, mutta muuten meni kyllä mukavasti. Viimeiselle pätkälle asti oli aika tarkalla, mutta sitten Tullalla oli jotain ongelmaa ja ratkaistiin siinä voitto. Olen aina tykännyt ajaa näillä Heinolan seudun hienoilla teillä, joten kisaan olen erittäin tyytyväinen. Tästä on hyvä lähteä F-rallisarjan finaaliin, Velling päätti.

Nuorten sarjan voittoon vakuuttavalla esityksellä tyylitteli Niklas Heino ennen Petteri Jäppistä ja Riku Ristilää. Rally Trophy -luokassa voittoon ajoi Janne Luhtanen ennen Jere Paanasta. Kolmas oli Jani Laaksonen. Naisten Cupissa täysin ylivoimaista vauhtia piti Sanna-Kaisa Tiilikka. Toiseksi sijoittui Elina Valtaala ja kolmanneksi korkeimmat sarjapisteet saalisti Hanna Yrjölä.

Teksti: Rallin Suomen Juniorimestaruussarjan tiedote


Facebook kommentit