Vesa Hirvosen nousu kolmanneksi ei ulosajon jälkeen tyydyttänyt – “Turhauttava juttu”

19.6.2017 / 16:40
Vesa Hirvonen ajoi Toivakka-rallissa lauantaina luokassaan kolmanneksi (Kuva: Marko Kyöstilä).

[ A- ] / [ A+ ]

F-rallisarjan neljäs osakilpailu Toivakka-ralli käynnisti viikonloppuna sarjan kesäkauden. Vesa Hirvonen oli kelvollisessa vauhdissa, mutta vierailu ojanpenkalla vei sen verran aikaa, että kuumimman kärjen sijat karkasivat. Vieläkään Hirvonen ei siis päässyt ajamaan aivan ehjää kilpailua.

Keski-Karjalan Urheiluautoilijoita edustava BMW-kuljettaja aloitti kisan kolmannella sijalla, mutta menetti lähes puolitoista minuuttia toisella erikoiskokeella.

– T-risteyksen ennakkomerkki oli virheellisessä paikassa ja se aiheutti monille muillekin ylimääräistä ohjelmaa ojan puolelle. Itse en ehtinyt jarruttaa ajoissa, joten luisuin kylki edellä penkkaan, johon auto jäi kiinni, Vesa Hirvonen päivitteli.

Heti epäonnisen kakkospätkän jälkeen Hirvonen ja kartanlukija Toni Näsman ajoivat rallin pohja-ajan ek3:lla. Kaksikko oli toistamiseen porukan nopein rallin päättäneellä ek5:lla, mutta se oli laiha lohtu. Kilpailun edetessä Hirvosen autokunnan kanssakilpailijat kokivat myös omat ongelmansa, joten suuresta aikaerosta huolimatta kaksikko nousi lopussa luokkansa kolmannelle sijalle.

Yleiskilpailussa sijoitus oli 12:s ja aikaeroa voittoon ajaneeseen Jari-Matti Tiilikkaan oli hieman alle puolitoista minuuttia – suunnilleen saman verran kuin aikaa hukkui kakkospätkällä.

– Vauhtimme oli hyvällä tasolla, joten se on positiivinen asia. Turhauttava juttu, kun yksi epäselvä reittimerkintä pilasi kisan, Hirvonen myönsi.

F-rallisarja jatkuu kesätauon jälkeen 9. syyskuuta Kaakkois-rallin merkeissä, mutta sitä ennen “Idän Pikajuna” nähdään tositoimissa Jyväskylän MM-rallin yhteydessä ajettavassa Vetomies-kilpailussa.

Lähde: Vesa Hirvosen tiedote


Facebook kommentit