Veteraanien rallisarja avattiin Lammilla – Laakkonen ja Mustonen pistejohtoon

30.1.2018 / 15:56
Pentti J. Laakkonen nappasi Lammilta 11 pisteen potin (Kuva: Marko Kyöstilä).

[ A- ] / [ A+ ]

Historic Rally Trophy -sarjan yhteydessä ajetaan myös veteraanien rallisarjaa. Lammin Ikkunat ja Ovet -rallissa reilu viikko sitten veteraanisarjaan osallistui kuusi autokuntaa. Lammin osakilpailun jälkeen tasapisteillä sarjan johtoon menivät Pentti J. Laakkonen H1-luokan Opel Kadett 1000 -autolla ja Jarmo Mustonen luokan H4 Volvo 122:lla.

Luokassa H1 kilpailivat Pentti J. Laakkonen ja Markku Hannunen. Erikoiskokeista neljällä Laakkonen oli Hannusta nopeampi. Maalissa kaksikon välinen ero oli Laakkosen hyväksi reilut neljä minuuttia. Laakkonen saa voitosta 11 pistettä ja Hannunen kakkossijasta yhdeksän.

Myös luokassa H4 veteraaneja oli kaksi autokuntaa. Vaasalainen Sven-Olof Wikman oli neljällä ensimmäisellä pätkällä nopeampi, ek-sijoitukset vaihtelivat 40:n ja 47:n välillä. Kisan pisin, 23-kilometrinen EK5 oli Jarmo Mustosen heiniä. Mustonen oli pätkäajoissa koko Historic-porukan 38. Eroa Wikmaniin kertyi sen verran, että nelospätkän jälkeinen 49 sekunnin takaa-ajotilanne vaihtui voittoon. Mustoselle kirjataan 11 pistettä ja Wikmanille yhdeksän.

Luokassa H2 Veijo Hänninen oli ainoa veteraanikuljettaja. Muihin kuuteen veteraaniin verrattuna Hänninen oli pätkäajoissa kolmas, neljäs, viides, toinen ja viimeiselläkin toinen. Luokassa H3 ainoan veteraanikuljettajan, Sakke Salmisen, samat vertailut ovat toinen, kolmas, kolmas, neljäs ja kolmas. Kumpikin kuljettaja saa luokkavoitostaan yhdeksän pistettä.

Tälle vuodelle mukaan tulleeseen Veteraanien rallisarjaan osallistumisoikeus on kuljettajilla, jotka täyttävät vuoden 2018 aikana vähintään 60 vuotta ja jonka Historic-auto on E- tai F-ikäkauden ajoneuvo. Veteraanisarjalaiset ilmoittautuvat HRT-kisoihin normaalisti omaan luokkaansa. Kisan jälkeen veteraanikuljettajat erotellaan tuloksista omaksi luokakseen ja pisteitä jaetaan HRT:n tapaan: voittajalle 11 pistettä, mikäli luokassa on kaksi tai useampi kuljettaja. Jos luokassa on vain yksi osanottaja, hän saa maaliin ajettuaan yhdeksän pistettä.

Historic Rally Trophy -sarjan seuraava osakilpailu ajetaan 10. helmikuuta Alavudella.

Veteraanien rallisarjan pistetilanne 1/6 osakilpailua

1) Pentti J. Laakkonen (HRCF) Opel Kadett 1000 11 p
1) Jarmo Mustonen (UAU) Volvo 122 11 p
3) Markku Hannunen (HamUA) Fiat 850 Coupe 9 p
3) Veijo Hänninen (SLUA) Austin Cooper S 9 p
3) Sakari Salminen (HRCF) Ford Cortina GT 9 p
3) Sven-Olof Wikman (VUA) Volvo 544 Sport 9 p

HRT:n kilpailukalenteri 2018

10.02. Alavus
12.05. Mäntsälä
07.07. Orimattila
15.09. Espoo
13.10. Urjala

Teksti: Kikka Kuosmanen, Historic Rally Trophyn tiedotus


Facebook kommentit