Vetoakseli petti Jari Huttusen 500 metriä ennen maalia: ”Kieltämättä syletti”

2.4.2017 / 13:39
Jari Huttunen laski Opel Adamilla kuin pilvenlaitaa Azoreilla, mutta tekninen vika suisti miehen keskeyttäneeksi vain 500 ennen maalia. (kuva: Opel Motorsport)

[ A- ] / [ A+ ]

Jari Huttunen aloitti rallin EM-sarjan Azoreilla räväkästi. Opelin tehdaskuskin roolissa ajava Huttunen kävi tiukkaa sekuntitaistelua tallikaverinsa Chris Ingramin kanssa. Huttunen nousi jo niskanpäälle ja kärkeen, mutta viimeisen erikoiskokeen viimeinen mäki koitui kohtaloksi.

Huttunen ja Ingram pudottelivat RC4-luokan pohja-ajoja tasatahtiin. Ingram vei pohja-ajat 8-7. Kaksikko oli sorarallissa aivan omilla minuuteillaan.

Britti yritti Huttuselta karkuun, kunnes suomalainen vastasi lauantaina. Suurimmallaan Huttusen takamatka oli 7,1 sekuntia 13:nnen erikoiskokeen jälkeen. Sitten tahti muuttui. Ennen viimeistä erikoiskoetta Huttunen ja kartanlukija Antti Linnaketo olivat ottaneet 6,0 sekunnin johdon. Ilo ei riittänyt maaliin asti. Ingram ajoi voittoon.

– Vetarin sisänivel hajosi 500 metriä ennen maalia. Siihen se jäi. Tuli jyrkkä ylämäki, ja vaikka kaikki konstit koitettiin, ei päästy enää ylös. Kyllähän se kieltämättä vähän syletti, Huttunen totesi UrheiluUutiset.comille.

Erikoiskokeen jälkeen olisi ollut vielä toki 60 kilometrin siirtymäkin edessä.

– Ajoon olen oikein tyytyväinen. Hyvä fiilis oli ja sai ajaa tosissaan kilpaa. Itse ajoin täällä ensimmäistä kertaa, kun tallikaverille tämä oli neljäs kerta täällä. Löydettiin myös autoon muutamia juttuja, ja olimme lopussa kyllä selkeästi nopeampia. Opettavainen reissu ja aika haastavat olosuhteet. Tosi mutaista ja liukasta, ja sellainen sumu etten ole koskaan Suomessa edes nähnyt, Huttunen raportoi.

Seuraava EM-sarjan osakilpailu ajetaan Kanarian asvaltilla toukokuun toisena viikonloppuna. Sitä ennen Huttunen ajaa asvalttitestiä Saksassa.

Azoreilla yleiskilpailun voitti Skoda-kuski Bruno Magalhaes. Ingram kuittasi RC4-luokan 14:llä minuutilla!

Ihan ilman palkintoa ei Huttunenkaan jäänyt. Hän voitti Colin McRae Flat Out -palkinnon.

Katso videota Huttusen menosta Azoreilla ja kommentit

Miiro Koivula, twitter @MiiroKoivula


Facebook kommentit