Vetoakseli Teemu Asunmaan harmina – Alavutelainen mukana rallissa sunnuntaina

28.7.2018 / 21:17
Teemu Asunmaa jatkaa Suomen MM-rallia sunnuntaina (Kuva: Taneli Niinimäki).

[ A- ] / [ A+ ]

Viime vuonna Suomen MM-rallissa WRC2-luokassa kolmanneksi sijoittunut Hannu’s Rally Teamin Teemu Asunmaa joutui pettymään heti lauantai-aamun erikoiskokeilla.

Teemu Asunmaa ja kartanlukija Ville Mannisenmäki olivat perjantain jälkeen mukana taistelemassa myös tämänvuotisen Suomen MM-rallin WRC2-luokan palkintosijoista. Siinä missä eroa luokkajohtaja Kalle Rovanperään nähden oli kertynyt jo reilu minuutti, niin kolmantena ollut Jari Huttunen oli puolestaan vain yhdeksän sekunnin päässä.

– Ihan ok päivä. Yksi rengasrikko ja yksi vannerikko tosin mahtui matkaan, Asunmaa kommentoi perjantai-iltana toiseen kertaan ajetun Harjun erikoiskokeen jälkeen, kun takana oli tässä vaiheessa 11 ajettua erikoiskoetta.

Rengasrikko sattui perjantain kolmanneksi viimeisellä erikoiskokeella ja kaiken lisäksi vararenkaan vanne oli rikki, mutta onneksi kahdelle viimeiselle erikoiskokeelle ei rengasrikkoa enää kuitenkaan tullut. Huoltotauon jälkeen ajetulla Oittilan erikoiskokeella pöly kiusasi useita kuljettajia, niin myös Asunmaata.

– Virtasen Jounin pölyssä ajelin loppupätkän. Kyllähän siellä päivän aikana aikatappiota on tullut, mutta se on sellaista, Asunmaa sanoi.

Asunmaa kellotti perjantaina kolmelle erikoiskokeelle luokan neljänneksi nopeimman ajan. Huttunen kolmantena oli perjantain jälkeen tasan yhdeksän sekuntia Asunmaata edellä.

– Kolmanteen sijaan on pitkä matka ja pojat tulee menemään varmasti todella kovaa. Koitetaan tehdä omaa parasta. Mutta ei tule olemaan helppoa, Äänekosken perjantain erikoiskokeista mieluisimmaksi nimennyt Asunmaa korosti.

Asunmaan osalta kilpailu koki kovan kolauksen heti lauantain ensimmäisellä erikoiskokeella, kun osuma kiveen rikkoi Skoda Fabia R5 -auton vetoakselin. Seuraavalla erikoiskokeella Pihlajakoskella Asunmaa jäi luokan pohja-ajasta peräti 48,1 sekuntia ja sijoitus oli vasta 19. Edessä oli keskeytys, eli lauantain loput kuusi erikoiskoetta jäivät ajamatta.

Asunmaa kuitenkin jatkaa Suomen MM-rallia sunnuntaina Ralli 2 -säännön turvin. Kilpailun viimeisenä ajopäivänä ohjelmassa on neljä erikoiskoetta yhteispituudeltaan hieman alle 46 kilometriä.

Teksti: Jari Hotti, Jyväskylä – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit