MOTORSPORT

Video! Auto ulosajon jälkeen kuin poljettu rusina, mutta Lada-kuljettaja ei luovuta

Daniil Yakushev tarjosi näytteen venäläisestä sitkeydestä heinäkuussa Jaroslavlin kaupungin ympäristössä ajetussa Rostov Rallissa.

Kyseessä oli jo viime vuoden joulukuussa käynnistyneen Venäjän rallicupin kauden yhdeksäs osakilpailu. Numerolla 14 kilpaillut Daniil Yakushev yhdessä kartanlukijansa Anton Kuzminin kanssa ajoi ulos heti rallin avauserikoiskokeella, mutta Lada Samara -kuljettaja ei halunnut luovuttaa, vaikka auto olikin kovia kokenut ja renkaatkin halusivat mennä kaikki eri suuntiin.

Katso video Yakushevin taistelusta alapuolelta, ajasta 1.13 eteenpäin!

Erikoiskokeen maaliin asti Yakushev, viime vuonna Venäjän rallicupissa luokkamestaruuden voittanut venäläiskuljettaja vielä pääsi, mutta sen jälkeen edessä oli keskeytys. Heinäkuussa ajetussa Rostov Rallissa oli mukana 42 kilpailijaparia ja yleiskilpailun voittoon kaasutteli ainoana kuljettajana R5-luokan ralliautolla (Ford Fiesta) mukana ollut Igor Bulantsev, jonka voittomarginaali oli “vaatimattomasti” lähes kolme minuuttia. Toiseksi sijoittui Vjatseslav Prokhorov (Mitsubishi Lancer Evo-9) ja kolmas oli Evgeny Chikin (Mitsubishi Lancer Evo-8).

49-vuotias Bulantsev kilpaili vuosina 2013 ja 2015 Suomen MM-rallissa Mitsubishilla ilman suurempaa menestystä.

 

 

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti
Video: Advance Racing (YouTube)

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com