Video! Bakkerudin käytöstä kritisoitiin, mutta tässä on totuus: Hansenit aloitti

11.11.2019 / 21:15
MM-sarjan kauden 2019 kärkikolmikko (Kuva: FIAWorldRallycross.com).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallicrossin MM-sarjan kauden viimeinen osakilpailu Etelä-Afrikassa ja taistelu kuljettajien maailmanmestaruudesta Timmy Hansenin ja Andreas Bakkerudin välillä tarjosi odotetusti eeppisen näytelmän, josta riittää keskustelua ja spekuloitavaa vielä pitkäksi aikaa.

Kun rallicrossin MM-sarjan kauden 2019 viimeinen finaali oli ajettu, pääsi pistejohtajana Etelä-Afrikkaan lähtenyt Timmy Hansen juhlimaan uransa ensimmäistä maailmanmestaruutta. Se mitä tapahtui mestarikandidaattien osalta radalla finaalin ensimmäisellä kierroksella, radan kuudennessa mutkassa, eteni tuomariston käsittelyyn, mutta se ei estänyt Hansenin veljeksistä vanhemman painoksen mestaruusjuhlien käynnistymistä välittömästi ruutulipun jälkeen.

Ennen viimeisen osakilpailun kärkitrioa palkintopallille nousivat MM-sarjan kuljettajien mitalikolmikko, eli mestari Timmy Hansen, MM-hopeaa napannut Andreas Bakkerud, sekä kolmanneksi loppupisteissä sijoittunut Kevin Hansen. Niukimmalla mahdollisella erolla mestaruuden hävinnyt Bakkerud ei näissä kekkereissä tehnyt oikeastaan muuta kuin seisoi paikoillaan. Tämä sai rallicross-fanit suuttumaan sosiaalisen median puolella, kun norjalainen ei muun muassa edes onnitellut mestaria.

Totuus tapahtumien kulusta sai kuitenkin täysin uuden käänteen maanantaina, kun Bakkerudin tallin RX Cartelin Instagram-sivulla julkaistiin video (katso alapuolelta), missä Hansenin veljekset juhlivat Timmyn auton ympärillä heti finaalin jälkeen ja Bakkerud saapuu paikalle aikomuksenaan onnitella kilpakumppaneitaan. Timmy nousee autonsa katolle ja työntää Bakkerudin käden pois edestään, kun taas Kevin työntää Bakkerudia tämän ylävartalosta selkeänä viestinä, että tämä poistuisi paikalta.

– En voittanut mestaruutta, mutta silti kunnioitan aina kilpakumppaneitani. On sääli, että he eivät elä samojen arvojen mukaisesti, Bakkerud kirjoittaa videon yhteyteen tallinsa Instagram-päivityksessä.

Videolla nähtävien tapahtumien jälkeen vuorossa oli mitalikolmikon palkintoseremonia, joten Bakkerudin käytös niissä kekkereissä saanee tämän videon myötä huomattavasti enemmän ymmärrystä kuin vielä sunnuntaina. Kaiken lisäksi Hansen-talli oli saamiemme tietojen mukaan tehnyt protestin Bakkerudin toiminnasta finaalin avauskierroksen kuudennen kierroksen kolarissa, mutta vetänyt protestinsa pois sen jälkeen, kun tuomaristo oli omasta päätöksestään käynnistyneen tutkinnan jälkeen todennut, että kyseessä oli kilpailutilanne.

 

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

I may not have won the title, but I’ll always respect my rivals. It’s a shame they don’t live by the same code. #RXCartel

Henkilön RX Cartel (@therxcartel) jakama julkaisu

 

Lue myös! Grönholm Kapkaupungin kuningas kauden finaalissa – Mestaruus jälleen Ruotsiin (11.11.2019)

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit