Video! Bottas ja Grönholm crosskart-auton ratissa Inkoossa – “Tervetuloa Suomeen”

15.3.2018 / 07:18
Tälläisillä autoilla Bottas ja Grönholm ajoivat Inkoossa (Kuva: Valtteri Bottaksen Twitter).

[ A- ] / [ A+ ]

Helmikuussa Inkoossa, rallin kaksinkertaisen maailmanmestarin Marcus Grönholmin mailla, nähtiin vauhdikasta menoa, kun F1-tähti Valtteri Bottas, sekä rallicrossin MM-sarjasta tuttu Marcuksen poika Niclas hyppäsivät mediatilaisuudessa croskart-autojen rattiin.

Ja siellä missä on tähtiä, niin siellä tottakai on myös kamerat. Näin tämäkin Valtteri Bottaksen ja Niclas Grönholmin vauhdikas helmikuinen päivä taltioitui autourheilun ystäville katsottavaksi ja Bottaksen edustama F1-talli Mercedes julkaisi siitä lyhyen koosteen YouTube-kanavallaan maaliskuun alussa.

– Tervetuloa Suomeen! Olemme lähellä Helsinkiä, Marcus Grönholmin maatilalla. Joka talvi yritän ajaa erilaisilla menopeleillä ja näillä crosskart-autoilla ajaminen on todella hauskaa, Bottas hehkuttaa videon alussa ennen rattiin hyppäämistään.

Siitä ei ole tietoa, että kumpi näistä rattitaitureista oli sitten nopeampi. Toisaalta väliäkös tuolla, pääasia että oli yhtä hauskaa, kuin miten hauskalta se näyttää videolla. Niin ja olihan mukana myös takavuosien F1-tähti, Mika Häkkisen tallikaverina vuosina 1991-1992 Lotuksella ajanut Johnny Herbert, joka vuosina 1989-2000 osallistui 165 F1-kilpailuun (161 starttia) saavuttaen kolme voittoa ja yhteensä seitsemän palkintosijoitusta. Lotuksen lisäksi Herbert kilpaili autourheilun kuninkuusluokassa mm. Benettonilla, Sauberilla, Stewartilla, sekä Jaguarilla.

Bottaksen osalta kilpailukausi Formula 1:n MM-sarjassa tämän vuoden osalta käynnistyy reilun viikon päästä Australiasta. Alkava kausi on nastolalaiselle uran toinen Mercedes-tallissa. Viime kaudella Bottas sijoittui kuljettajien MM-sarjassa kolmanneksi. Grönholm puolestaan osallistuu tänä vuonna Hyundailla rallicrossin MM-sarjaan tallinaan GRX Taneco.

Helmikuussa Grönholm ajoi crosskart-autolla RallyX On Ice -talvisarjassa loppupisteissä kahdeksanneksi. Grönholm tosin osallistui neljästä osakilpailusta vain kahteen ensimmäiseen, jotka molemmat ajettiin Ruotsissa. Östersundista tuli kolmas ja Höljesistä toinen sija. Samassa luokassa mukana nähtiin myös rallicrossin MM-sarjasta tutut Kevin ja Timmy Hansen.

 

 

Puulan Aurinkoranta

 

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti
Video: Mercedes-AMG Petronas Motorsport (YouTube)


Facebook kommentit