Video! Evansin taival päättyi rajuun ulosajoon – “En tiedä kuinka monta kertaa pyörimme ympäri”

10.3.2018 / 16:45
Elfyn Evansin Meksikon MM-ralli päättyi ulosajoon (Kuva: M-Sport Ford).

[ A- ] / [ A+ ]

Elfyn Evans ehti nousta Meksikon MM-rallin kolmannen erikoiskokeen hienon suorituksen myötä kokonaistilanteessa kolmannelle sijalle, mutta seuraavalla erikoiskokeella britin ohjastama Ford pyörähti kuitenkin ympäri. Kilpailu päättyi huoltotauolle kartanlukija Daniel Barrittin tunnettua olonsa huonovointiseksi.

Monte Carlossa kuudenneksi ja Ruotsissa olosuhteiden, sekä tallimääräysten seurauksena sijalle 14. päätynyt Elfyn Evans ei vielä Meksikossa kahdella ensimmäisellä erikoiskokeella löytänyt parasta vauhtiaan (yhdeksäs ja viides), mutta kolmannella erikoiskokeella El Chocolaten klassikossa britti ajoi toiseksi nopeimman ajan nousten kokonaistilanteessa kolmanneksi.

Neljännellä erikoiskokeella vauhtia olikin sitten jo liikaa.

– Menetin auton perän hallinnan kuutosvaihteella ajettaessa ja en saanut käännettyä sivuluisusta takaisin, jolloin osuimme penkkaan. En tiedä kuinka monta kertaa pyörimme ympäri sen jälkeen, Evans kertaa tapahtumia M-Sport Fordin tiedotteessa.

Vaikka ulosajo oli raju, niin auton vauriot jäivät kuitenkin varsin vähäisiksi ja Evans, sekä kartanlukija Daniel Barritt selviytyivät erikoiskokeen maaliin.

– Hyppäsin välittömästi ulos autosta, koska ajattelin ettemme pysty millään jatkamaan. Mutta kun pöly oli laskeutunut, niin huomasimme, että vauriot eivät olleetkaan niin pahat. Ei muuta kuin kypärät takaisin päähän ja pääsimme erikoiskokeen maaliin, mikä on aika uskomatonta tuollaisen ulosajon jälkeen, Evans ihmettelee.

Viides erikoiskoe, viimeinen ennen huoltotaukoa, oli Leonin lyhyt kaupunkierikoiskoe ja siellä Evans oli yhdeksänneksi nopein. Kartturi Barritt tunsi kuitenkin olonsa hieman huonovointiseksi ja huoltotauolta kaksikko ei sitten enää kilpailua jatkanutkaan. Edessä oli keskeytys ja katseet kääntyikin nopeasti jo MM-sarjan seuraavaan osakilpailuun, Korsikan MM-ralliin.

– Lääkintähenkilöstö tsekkasi meidät huoltotauolla ja Dania neuvottiin menemään tarkempiin tutkimuksiin varotoimenpiteenä. Olemme molemmat kunnossa, mikä on tärkein asia. Nyt täytyy alkaa keskittyä Korsikaan, mistä toivomme saavamme kauteemme uuden alun, Evans päätti.

 

 

Puulan Aurinkoranta

 

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti
Video: Rallin MM-sarjan virallinen YouTube-kanava


Facebook kommentit