Video! Formula 3:n sprintissä tiimikaverit kolaroivat – Alatalolta hieno debyytti

20.3.2022 / 11:02
Isack Hadjar ajoi voittoon Bahrainissa lauantaina (Kuva: Dutch Photo Agency / Red Bull Content Pool).

[ A- ] / [ A+ ]

Formula 1:n MM-sarjan tavoin myös FIA:n Formula 2 ja Formula 3 -sarjat avaavat kautensa tänä viikonloppuna Bahrainissa. Lauantaina ohjelmassa oli ensimmäiset kilpailulähdöt, joita myös sprinttikilpailuiksi kutsutaan.

Jenzer Motorsport -tiimin William Alatalo starttasi uransa ensimmäiseen FIA Formula 3 -kilpailuun lähtöruudusta numero 18. ja ruutulipulla sijoitus oli hienon nousun jälkeen 11. Viimeinen pistesija jäi lopulta parin sekunnin päähän. Debytantti kommentoi kilpailun jälkeen olevansa tyytyväinen tulokseen, vaikka tottakai pistesijan menetys niukalla erolla harmittikin.

– Tiiminä teimme hienoa työtä. Täydellistä se ei ollut, joten parannettavaa on vielä paljon. Kaikki meni lähes niin kuin ennakoimme, mutta tottakai harmittaa, että emme yltäneet kärkikymmenikköön, Alatalo totesi tiiminsä tiedotteessa.

Perjantaina ajetuissa aika-ajoissa Alatalon nimi ehti ilmestyä tulosseurannassa kymmenen nopeimman kuljettajan joukkoon, mutta vain hetkeä myöhemmin nimi sieltä kuitenkin hävisi. Syynä oli “ratarikko”, jonka seurauksena kilpailun tuomaristo mitätöi kyseisen kierroksen tuloksen.

– Se aika olisi oikeuttanut seitsemänteen lähtöruutuun, mikä tietysti olisi ollut paljon parempi kuin 17. lähtöruutu, mistä on todella vaikea nousta pisteille. Nyt vain täytyy jatkossa pitää huoli siitä, että tuollaisia virheitä ei enää tule. Kisavauhtia pitää pystyä parantamaan, mutta aika-ajoissa onnistuminen on vieläkin tärkeämpää, Alatalo korosti.

Alatalon suomalainen tiimikaveri, Niko Kari, ehti nousta 25. lähtöruudusta aina sijalle 18. asti, kunnes kilpakumppani törmäili Karin auton takarenkaaseen sillä seurauksella, että rengas hajosi. Kari nilkutti varikolle, rengas vaihdettiin, ja Karin kilpailu pääsi jatkumaan, mutta sijoitus ruutulipulla oli vasta 26. Kilpailun jälkeen Karille tuomittiin vielä kaiken lisäksi lähtöruuturangaistus sunnuntain kilpailuun.

FIA Formula 3:n lauantain sprinttikilpailun voittoon ajoi Hitech Grand Prix -tiimin Isack Hadjar, joka ruutulipulle saapui kuitenkin toisena. Prema Racingin vasta 16-vuotias Oliver Bearman ehti jo hetken aikaa juhlia voittoa Formula 3 -debyytissään, mutta britille tuomittiin “ratarikosta” viiden sekunnin aikasakko, mikä pudotti hänet toiseksi. Kolmannen sijan nappasi MP Motorsportin Alexander Smolyar, venäläinen, joka kilpailee “autoliitto FIA:n lipun alla”.

Kilpailussa nähtiin myös tiimikavereiden välinen kolarointi (katso video alapuolelta), kun ART Grand Prix -tiimin Gregoire Saucy, sekä Victor Martins osuivat toisiinsa aivan kilpailun alkuvaiheessa, kaksikon taistellessa kahdeksannesta sijasta. Molemmat joutuivat keskeyttämään. Syylliseksi kolariin tuomittiin lopulta Saucy, joka sai kolmen lähtöruudun rangaistuksen sunnuntain kilpailuun.

FIA Formula 2 -sarjassa lauantaina voittoa juhli Trident-tiimin Richard Verschoor, jolle voitto oli tässä sarjassa uran toinen. Verschoor kukisti toiseksi ajaneen Jehan Daruvalan reilulla 1,8 sekunnilla, kun taas kolmanneksi sijoittunut Liam Lawson hävisi voittajalle hieman alle viisi sekuntia. Viime vuoden FIA Formula 3 -mestari Dennis Hauger ajoi Formula 2 -debyytissään sijalle yhdeksän.

FIA Formula 3 -sarjan sunnuntain kilpailulähtö käynnistyi Suomen aikaa kello 10.45. FIA Formula 2 -sarja puolestaan aloittaa toisen kilpailulähtönsä kello 12.35.

Bahrainin lauantain sprinttikilpailut

Formula 2

1) Richard Verschoor NED (Trident) 43.34,983
2) Jehan Daruvala IND (Prema Racing) + 1,853
3) Liam Lawson AUS (Carlin) + 4,975
4) Ralph Boschung SUI (Campos Racing) + 6,981
5) Felipe Drugovich BRA (MP Motorsport) + 8,801
6) Logan Sargeant USA (Carlin) + 9,263
7) Juri Vips EST (Hitech Grand Prix) + 13,350
8) Ayumu Iwasa JPN (DAMS) + 15,749
9) Dennis Hauger NOR (Prema Racing) + 17,665
10) Jack Doohan AUS (Virtuosi Racing) + 21,472

 

 

Formula 3

1) Isack Hadjar FRA (Hitech Grand Prix) 37.30,285
2) Oliver Bearman GBR (Prema Racing) + 1,589
3) Alexander Smolyar FIA (MP Motorsport) + 3,593
4) Zane Maloney BAR (Trident) + 5,649
5) Arthur Leclerc MON (Prema Racing) + 5,664
6) Zak O’Sullivan GBR (Carlin) + 8,850
7) Caio Collet BRA (MP Motorsport) + 9,140
8) Kaylen Frederick USA (Hitech Grand Prix) + 11,479
9) Juan Manuel Correa USA (ART Grand Prix) + 12,153
10) David Vidales ESP (Campos Racing) + 19,134

———-

11) William Alatalo (Jenzer Motorsport) + 21,251
14) Ido Cohen ISR (Jenzer Motorsport) + 29,919
26) Niko Kari (Jenzer Motorsport) + 1.39,371

 

 

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Kommentit: Tiedote

 

Niko Karille rangaistus sunnuntain kilpailuun – “Ajoi 50 metriä väärään suuntaan”


Facebook kommentit