Video: Haapamäen komea ohitus semifinaalissa säväytti – “Sellainen hullun päähänpisto”

12.7.2017 / 10:17
Henri Haapamäki ja BMW hallitsivat SRC-luokkaa Kaanaassa (Kuva: AKK / Toni Ollikainen).

[ A- ] / [ A+ ]

Useat kuljettajat sanoivat viime lauantaina rallicrossin SM-sarjan kauden kolmannen osakilpailun jälkeen, että Kaanaan radalla on todella vaikeaa ohittaa. Moni ajetuista lähdöistä voitettiinkin taktiikalla “lähdöstä keulapaikalle ja ykkösenä maaliin”, mutta SRC-luokan ensimmäisessä semifinaalissa Henri Haapamäki näytti, että ohikin pääsee, jos vain yrittää ja onnistuu.

Kyseessä oli siis SRC-luokan ensimmäinen semifinaalilähtö. Paalupaikalle asettui alkuerien ykkönen Henri Haapamäki, joka sai vierelleen kolmanneksi korkeimmat alkueräpisteet kerännyt Toni Niemi. Startissa parhaiten onnistui Niemi, joka syöksyi radan ensimmäiseen mutkaan ensimmäisenä. Haapamäki suoritti lisälenkin toisella ja Niemi kolmannella kierroksella. Kun kaksikko lähti neljännelle kierroksella, niin Haapamäki päätti yrittää.

– Se oli sellainen hullun päähänpisto. Ajattelin, että näyttäydyn vähän siinä Niemen vasemmassa peilissä, että se menee ylikovaa siihen ensimmäiseen mutkaan ja sitten menen heti sinne sisälle kyttäämään, Haapamäki kertasi tapahtunutta UrheiluUutiset.comin haastattelussa kilpailun jälkeen.

Toiseen mutkaan Haapamäki tuli radan sisäpuolella ja Niemi ulkona, joka yritti vielä estellä Haapamäen ohitusta viimeiseen asti, mutta turhaan. Haapamäen upea suoritus keräsi isot aplodit ja suosionosoitukset yleisöltä, sekä rataselostaja Toni Lönnroosilta, joka tilanteessa oli lähellä nielaista mikrofoninsakin.

– Sattui onnistumaan. Kyllä sitä moni kävi kehumassa, että oli hyvä suoritus, Haapamäki hymyili ja allekirjoitti yleisen näkemyksen siitä, että Kaanaan radalla ohittaminen todellakin on vaikeaa.

– Kyllä, vaikea rata on ohittaa ja ei missään meinaa oikein päästä ohi. Lähtö merkitsee täällä paljon.

“Kyllä se tavoite on”

Kun Haapamäki oli alkuerien ykkönen, semifinaalieränsä ykkönen ja finaalin ykkönen, niin SM-pisteitä kertyi Kaanaan keikasta maksimimäärä 30. Haapamäki on voittanut tällä kaudella nyt kaksi osakilpailua kolmesta ja johtaa SRC-luokkaa tasapistein Joni-Pekka Rajalan kanssa.

– Viittä vaille täydellinen päivä. Ekassa alkuerässä oman lähtöni voitin, mutta Rajala oli vajaan kaksi kymppiä nopeampi. En ollut jokaisessa erässä nopein, mutta tuli parhaat pisteet. Ihan saakelin tyytyväinen, Haapamäki kuvaili tunnelmiaan kilpailupäivän päätteeksi.

Yleensä kilpailun voittajan antaessa voittohaastattelua voittaja muistaa korostaa sitä, kuinka kyseinen rata kuuluu voittajan ehdottomiin suosikkeihin. Haapamäki oli tässä kohtaa eri maata. Kliseitä ei tällä kertaa kuultu.

– Mä en oikein tykkää muusta kuin Hyvinkäästä. Tykkäisin enemmän siitä, että saisi nelonen “pömpelissä” laskea tulemaan miehekkäästi. Nämä on vähän pieniä ratoja. Mutta näissä on omat haasteensa. Ja tietysti kaikille sama, Haapamäki muistutti.

Taistelu SRC-luokan Suomen mestaruudesta on huikean tasaista, sillä Kaanaan jälkeen kärkikolmikko mahtuu kolmen pisteen sisään toisistaan, eikä pisteissä neljäntenä oleva Jussi Klemolakaan, hallitseva kyseisen luokan Suomen mestari, ole kuin 13 pistettä kärkeä perässä. Haapamäki sanoo sen nyt suoraan, että mestaruus tänä kesänä on ehdoton tavoite.

– Kyllä se tavoite on, ei siitä mihinkään pääse. Mutta piste-erot on nytkin yhtä, kahta pistettä. Tuntuu olevan niin tasaista, että ei saa millään eroja, Haapamäki ihmetteli.

Katso alapuolelta in-car-video Henri Haapamäen ajosuorituksesta SRC-luokan Kaanaan semifinaalissa. Ohitustilanne ajasta 2.10 eteenpäin.

SRC-luokan finaalin tulokset Kaanaassa

1) Henri Haapamäki (BMW) 3.26,161
2) Joni-Pekka Rajala (Ford) 3.27,856
3) Toni Niemi (Hyundai) 3.29,074
4) Olli Lavikainen (Volvo) 3.30,814
5) Jussi Klemola (Ford) 4.09,098
6) Tomi Koirikivi (Volvo) Keskeytys

SRC-luokan SM-pisteet 3/5 osakilpailua

1) Henri Haapamäki 75
2) Joni-Pekka Rajala 75
3) Olli Lavikainen 72
4) Jussi Klemola 62
5) Toni Niemi 48
6) Christian Jensen 41
7) Tomi Koirikivi 38
8) Mikko Ikonen 37
9) Antti Suutarinen 35
10) Juha-Pekka Mattila 29

Seuraava osakilpailu 19.8. Jalasjärvellä

 

 

Lue myös! Video: Hyppäsimme Henri Haapamäen fanibussiin Kaanaan kilpailun jälkeen – ”Ei pysty sanoin kuvailemaan” (9.7.2017)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti
Video: Henri Haapamäki RX (YouTube)


Facebook kommentit