Video! Hurja hyppy toi Lemmetille keskeytyksen – “Molemmilta lähti ilmat pihalle”

26.2.2019 / 07:49
Mika Lemmetin kilpailu Kuhmoisissa päättyi heti alussa (Kuva: KuuzelaPhotos).

[ A- ] / [ A+ ]

F-Rallisarjan kauden toinen osakilpailu ajettiin Kuhmoisissa, Keski-Suomen tunnetuilla ralliteillä. Mika Lemmetin ja kartturi Eetu Hellstenin kilpailu päättyi dramaattisesti ennen kuin se ehti kunnolla alkaakaan.

Kaksikko leiskautti ensimmäisen erikoiskokeen maalissa hurjan hypyn, eikä laskeutuminen sujunut pehmeästi “telemark-tyyliin”.

– Tehtiin virhe. Se virhe tuli jo perjantaina, kun kirjoitettiin väärä nuotti paikkaan. Alastulossa molemmilta lähti ilmat pihalle, oli tuskainen maaliintulo. Kävimme Eetun kanssa lääkärin tarkistettavana. Kunnossa ollaan, mutta varmasti on huomenna paikat kipeät, Lemmetti kertoi tilanteesta selvittyään.

Kauden ensimmäinen osakilpailu ajettiin helmikuun alussa Hankasalmella ja siellä laihialainen oli hyvässä vauhdissa, mutta joutui keskeyttämään tauolle laturin hajottua. Myös Kuhmoisissa vauhti oli kohdallaan, Lemmetti ajoi ensimmäisellä erikoiskokeella yhdeksänneksi. Tapaturma sattui maalin ennakkomerkin kohdalla.

– On ollut aika raskas talvi. Alkuperäinen suunnitelma kahden sarjan, eli myös junnujen SM:n ajamisesta kariutui ensin tammikuussa, kun auton kanssa oli ongelmia. Niiden parissa olemme jumpanneet jos jonkinlaista. Vielä kisaviikolla katosivat öljynpaineet ja saatiin taas yksi lisäohjelmanumero. Itse olin jo heittämässä pyyhettä kehään, mutta Samuli Saarimaa ja muut taustajoukot päättivät, ettei luovuteta, Lemmetti taustoittaa.

– Suuri kiitos heille siitä että päästiin kisaan. Nyt otetaan aikalisä ja mietitään mitkä kilpailut kauden aikana vielä ajetaan, Lemmetti päätti.

F-Rallisarjassa on jäljellä vielä kolme osakilpailua ja seuraavan kerran ajetaan Toivakassa kesäkuun alussa. Sarjan finaali ajetaan lokakuussa Laihialla.

Lemmetin ja Hellstenin raju hyppy alapuolella olevalla videolla ajasta 5.00 eteenpäin.

 

 

 

Teksti: Toni Lönnroos, Lemmetti Racingin tiedotus

YouTube-video: Mika Lemmetti


Facebook kommentit