Video! Huttunen ajoi näyttävästi ulos – Silti edelleen mukana voittotaistelussa

4.10.2020 / 14:49
Jari Huttunen käy kovaa taistelua Swidnicki Rallin voitosta Puolassa (Kuva: RSMP).

[ A- ] / [ A+ ]

GRX-tiimin Jari Huttusella ja kartanlukija Mikko Lukalla on ollut värikäs sunnuntai Puolan rallisarjan kauden viimeisessä osakilpailussa, Swidnicki Rallissa.

Swidnicki Rallin avauspäivänä lauantaina ohjelmassa oli kolme erikoiskoetta yhteispituudeltaan reilut 25 kilometriä. Yötauolle johtoasemassa saapui puolalaisen 2Brally-tiimin Hyundai i20 R5 -autolla kilpaileva Jari Huttunen, 26, joka on voittanut Puolan rallisarjan kaksi aiempaa osakilpailua tänä vuonna. Huttusen ja kartanlukija Mikko Lukan johtomarginaali toisena olevaan Grzegorz Grzybiin oli 8,4 sekuntia.

Sunnuntaina edessä oli kilpailun kuusi viimeistä erikoiskoetta, yhteispituudeltaan hieman alle 95 kilometriä. Huttunen jatkoi siitä mihin lauantai-iltana jäi ja ajoi päivän ensimmäiselle erikoiskokeelle pohja-ajan, kasvattaen johtomarginaali jo 14,6 sekuntiin, toiseksi ohi Grzybin ohi nousseen Marcin Slobodzianiin nähden. Toisen ajopäivän toisella erikoiskokeella Huttunen ajoi kuitenkin ulos tieltä ja kuten alapuolella olevalta videolta voi nähdä, ilmalento auton keula edellä oli varsin näyttävä.

Huttunen hävisi pohja-ajan ajaneelle Grzybinille peräti 43,2 sekuntia ja putosi kokonaistilanteessa viidenneksi. Grzyb otti kärkipaikan haltuunsa ja kun Slobodzian putosi kuudenneksi, oli Huttusen mestaruustavoitteen ainoa uhkaaja, Grzyb, tässä vaiheessa 17,8 sekunnin johtoasemassa. Sunnuntain kolmas ja viimeinen erikoiskoe ennen huoltotaukoa kasvatti Grzybin johtoa entisestään, kun taas Huttunen nousi kolmanneksi.

Kun ajamatta oli vielä huoltotauon jälkeiset kolme erikoiskoetta, oli Grzybin johto Huttuseen nähden 32,1 sekuntia. Sisuuntunut Huttunen kuitenkin näytti heti huoltotauon jälkeen, että voittotaistelu ei ole isosta aikaerosta huolimatta vielä suinkaan ohi. Suomalaisen ohjastama Hyundai suorastaan lensi 11,15-kilometrisellä erikoiskokeella ja maalissa tuloksena oli täysin käsittämätön pohja-aika: Slobodzian hävisi 16 ja Grzyb 19,1 sekuntia!

Kun parhaillaan ajetaan kilpailun toiseksi viimeistä erikoiskoetta, on Grzybin ja Huttusen välinen aikaero nyt 13 sekuntia. Yhdeksäs ja samalla kilpailun, sekä Puolan rallisarjan kauden viimeinen erikoiskoe käynnistyy Suomen aikaa kello 15.30. Näillä tuloksilla Huttunen voittaisi mestaruuden, mutta mielenkiintoista on nähdä, päättyykö myös kauden kolmas osakilpailu suomalaiskaksikon voitonjuhliin.

 

 

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Video: Rallyfan


Facebook kommentit