Video! Huttusella hurja tilanne Bohemia Rallin voittotaistelussa – “Lauantai lähellä täydellistä”

13.7.2020 / 12:54
Jari Huttunen ajoi kolmanneksi Bohemia Rallissa (Kuva: Honza Fronek).

[ A- ] / [ A+ ]

Jari Huttusen uran ensimmäinen vierailu perinteikkäässä Bohemia Rallissa Tshekissä päättyi yleiskilpailun kolmanteen sijaan.

Jari Huttusen pitkä kilpailutauko päättyi vihdoin ja viimein, kun edellisen kerran ralliauton ratin takana kelloa vastaan helmikuussa Ruotsin MM-rallissa ajanut kiuruveteläinen osallistui viime viikonloppuna Tshekin Mlada Boleslavissa ajettuun Bohemia Ralliin. Skodan kotikulmilla asfaltilla ajettu kilpailu järjestettiin nyt jo 47. kerran ja maalissa Huttunen yhdessä kartanlukijansa Mikko Lukan kanssa löysivät itsensä yleiskilpailun kolmannelta sijalta.

– Kaksijakoinen viikonloppu. Lauantai oli huippupäivä meiltä ja se lämmittää mieltä. Sunnuntai meni puolestaan penkin alle, eikä siihen voi olla lainkaan tyytyväinen. Asfaltilla ajo tuntui pitkän tauon jälkeen ihan hyvältä, vaikka ei se yhtä kotoinen alusta ole kuin sora, Huttunen kommentoi tiedotteessaan kilpailun jälkeen.

Lauantai oli todellakin puolalaisen 2Brally-tiimin Hyundai i20 R5 -autolla kilpailleelle Huttuselle huippupäivä. Vaikka takana oli pitkä kilpailutauko, alla vain pari testipäivää asfaltilla ja kilpailuna Rally Bohemia täysin uusi tuttavuus, nousi kaksi pohja-aikaa lauantaina ajanut Huttunen rallin johtoon toisella erikoiskokeella, eikä asemastaan yötaukoon mennessä luopunut. Johtomarginaali avauspäivän jälkeen Jan Kopeckyyn nähden oli 0,6 sekuntia.

Siinä missä Huttunen kilpaili Rally Bohemiassa ensimmäistä kertaa, oli Kopecky voittanut tämän kilpailun aiemmin kahdeksan kertaa. Kolmantena ollut Vaclav Pech Jr Fordin vanhemmalla WRC-autolla oli puolestaan kolmantena, 2,1 sekunnin päässä Huttusesta. Kärkikolmikko erottui jo tässä vaiheessa kilpailua muista, sillä neljäntenä ollut Filip Mares oli jäänyt kärjestä jo parikymmentä sekuntia.

– Lauantai oli hyvä päivä. Aamun lenkki tuntui vaikealta, kun oli märkää, mutta se taisi kuitenkin sopia meille, koska ajat olivat hyviä. Iltapäivällä tiet olivat kuivempia ja ajo helpompaa. Voisi sanoa, että päivä oli ajollisesti lähellä täydellistä ja siihen vauhtiin voi olla tyytyväinen, Huttunen arvosti hienoa suoritustaan.

Sunnuntain avauserikoiskokeella kuitenkin jouduttiin toteamaan, että kaikki ei ole Huttusen osalta lauantain tasolla. Sijoitus toisen kilpailupäivän avauksessa oli vasta yhdeksäs, eroa kärkeen kertyi 6,3 sekuntia ja sijoitus kokonaistilanteessa putosi kolmanneksi. Seuraavalla erikoiskokeella sijoitus oli kolmas, mutta kärkikaksikko karkasi suomalaiselta lisää neljän sekunnin verran.

Lopullisesti Huttusen osalta kilpailun voittohaaveet saatiin haudata sunnuntain kolmannella ja samalla viimeisellä erikoiskokeella ennen huoltotaukoa. Onnistuneen lauantain jälkeen Huttusen auton alustaan oli iltahuollossa tehty muutoksia, joilla tiimi yritti saada suorituskykyä vieläkin paremmaksi. Toisin kuitenkin kävi.

– Säädimme autoa ja pieleenhän se meni. Heti aamun ensimmäisellä pätkällä huomasin, että auto on hankalampi ajaa. Aamun kolmas erikoiskoe oli 22 kilometriä pitkä ja siellä jäimme 25 sekuntia, joten peli ratkesi tällä kertaa siihen. Pari pientä ajovirhettäkin mahtui matkaan, mutta niissä ei mennyt juurikaan aikaa. Iltapäivän erikoiskokeille muutimme huollossa auton takaisin lauantain säätöihin, mutta voiton kannalta se oli myöhäistä, Huttunen harmitteli.

Yksi Huttusen mainitsemista ajovirheistä tarttui katsojan kuvaamalle videolle, jonka voit katsoa alapuolelta (kohdasta 0.40 eteenpäin). Huttusen ja Lukan sijoitus maalissa oli lopulta siis kolmas, joka sekin on upea suoritus tässä erittäin haastavassa kilpailussa, jonka kärkisijoja lähes poikkeuksetta vuodesta toiseen ovat hallinneet isäntämaan kuljettajat ja yleensä Skodan ratissa. Voittoon ajoi Pech Jr, 6,4 sekunnin erolla ennen Kopeckya.

Huttusen ja Lukan seuraava kilpailu on elokuun ensimmäisenä viikonloppuna Italiassa ajettava Alba Ralli. Siellä Huttunen saa alleen Hyundain tehdastallin viimeisimmät päivitykset “sisällään” pitävän R5-auton. Syyskuussa Viron MM-rallissa Huttunen tekee paluun jälleen puolalaistiimin Hyundai i20 R5 -auton puikkoihin ja lähtee metsästämään kauden toista MM-rallin luokkavoittoaan Ruotsin menestyksen jatkoksi.

Rally Bohemian yleiskilpailun lopputulokset

1) Vaclav Pech Jr (Ford Focus RS WRC ’06) 1.29.59,5
2) Jan Kopecky (Skoda Fabia Rally2 Evo) + 6,4
3) Jari Huttunen (Hyundai i20 R5) + 49,8
4) Filip Mares (Skoda Fabia Rally2 Evo) + 1.04,7
5) Jan Cerny (Volkswagen Polo GTI R5) + 1.54,7
6) Simon Wagner (Skoda Fabia Rally2 Evo) + 1.58,3
7) Miroslav Jakes (Skoda Fabia R5) + 2.22,6
8) Erik Cais (Ford Fiesta R5 MK2) + 2.29,9
9) Vojtech Stajf (Volkswagen Polo GTI R5) + 3.14,9
10) Veroslav Cvrcek (Skoda Fabia R5) + 3.46,5

Pech Jr:n keskinopeus: 104,9 km/h
Ek-pohja-ajat: Pech Jr 9, Kopecky 7, Huttunen 2

 

 

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com

YouTube-video: Motulski


Facebook kommentit