Video! Huttusen kilpailu päättyi ulosajoon – “Hieman liian optimistinen nuotti”

16.7.2021 / 23:04
Jari Huttusen taival Virossa päättyi lyhyeen (Kuva: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool).

[ A- ] / [ A+ ]

Viron MM-rallissa WRC2-luokassa odotettu kaksintaistelu kahden Hyundai-kuljettajan välillä päättyi tylysti ja nopeasti, kun sekä Jari Huttunen, että Oliver Solberg joutuivat keskeyttämään.

Perjantai-aamun ensimmäisen erikoiskokeen jälkeen tilanne WRC2-luokassa oli varsin herkullinen. Norjalaiskaksikko Mads Östberg – Andreas Mikkelsen piti hallussaan kaksoisjohtoa, Jari Huttunen oli kolmantena ja Oliver Solberg viidentenä. Huttusen ero kärkeen oli 6,4 sekuntia, kun taas Solberg oli jäänyt suomalaisesta tallikaveristaan 1,4 sekuntia.

Seuraavalla erikoiskokeella Huttunen jakoi luokan pohja-ajan yhdessä Östbergin kanssa, kun taas Solbergilla oli edessään keskeytys.

– Laskeuduimme hypyn alastulossa liikaa keula edellä rajusti maahan, jonka seuraksena jäähdyttimeen tuli vuoto. Yritimme korjata sitä, mutta tuloksetta, Solberg kommentoi.

Huttusen ja Solbergin välinen kaksintaistelu kuivui siis kasaan heti kättelyssä ja seuraavaksi jännitettiin sitä, pystyisikö Huttunen taistelemaan luokkavoitosta norjalaiskaksikkoa vastaan. Vastausta ei koskaan saatu, sillä Huttunen meni ja kaatoi autonsa neljännellä erikoiskokeella, joutuen keskeyttämään.

– Yritys oli kovaa, mutta sitten meillä oli yhdessä kohtaa hieman liian optimistinen nuotti. Eihän tämä mennyt niin kuin olisimme halunneet menevän, mutta tämä on rallia, Huttunen harmitteli Facebook-sivullaan.

Sekä Huttunen, että Solberg elättelivät vielä toiveita jatkaa kilpailua lauantaina Ralli 2 -säännön turvin, mutta perjantai-iltana molemmat ilmoittivat Facebookissa kilpailuviikonlopun olevan ohi. Huttuselle nollatulos on tämän vuoden rallin MM-sarjassa toinen, Rovaniemellä kilpailu kun päättyi helmikuussa jo avauserikoiskokeella. Solbergille Viron MM-ralli oli kauden toinen kilpailu WRC2-luokassa. Portugalissa ruotsalainen ajoi toukokuussa viidenneksi.

WRC2-luokkaa perjantain jälkeen johtaa Mikkelsen, joka repäisi viiden pohja-ajan myötä 36,5 sekunnin eron toiseksi nousseeseen Nikolay Gryaziniin nähden. Kymmenen sekunnin aikasakon saanut ja rengasrikon kärsinyt Östberg on kolmantena, 38,3 sekunnin päässä Mikkelsenistä. Latvian EM-rallin yleiskilpailun ylivoimaisesti pari viikkoa sitten voittanut Gryazin oli ihmeissään, kun ero kärkeen venähti yli puoleen minuuttiin.

– Auto on hyvä, mutta en pysty ymmärtämään aikaeroa kärkeen. Kaikki tuntuu hyvältä niin kuin ennenkin, mutta hyviä aikoja ei vain tule. Tämä on minulle nyt testi, pitää yrittää selvittää mitä täällä oikein tapahtuu, Gryazin jyrähti.

Viron MM-ralli jatkuu lauantaina, jolloin ohjelmassa on yhdeksän erikoiskoetta yhteispituudeltaan 132,86 kilometriä. Toisen pidemmän ajopäivän avauserikoiskoe käynnistyy kello 8.06.

WRC2-luokan tilanne 9/24 ek:n jälkeen

1) Andreas Mikkelsen-Ola Flöene NOR/NOR (Skoda) 1.10.59,3
2) Nikolay Gryazin-Konstantin Aleksandrov RUS/RUS (Volkswagen) + 36,5
3) Mads Östberg-Torstein Eriksen NOR/NOR (Citroen) + 38,3
4) Adrien Fourmaux-Renaud Jamoul FRA/BEL (Ford) + 44,3
5) Marco Bulacia Wilkinson-Marcelo Der Ohannesian BOL/ARG (Skoda) + 44,8
6) Tom Kristensson-David Arhusiander SWE/SWE (Ford) + 1.58,9
7) Georg Linnamäe-James Morgan EST/GBR (Volkswagen) + 3.26,6

Mikkelsenin keskinopeus: 109,8 km/h
Pohja-ajat: Mikkelsen 5, Östberg 4, Huttunen 2

 

 

 

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Kommentit: Erikoiskokeen maalihaastattelut, Facebook

 

Rovanperä pisti jo ennätyksensä uusiksi – “Kaikki meni suunnitelmien mukaisesti”


Facebook kommentit