Video! Hyppää Latvalan ja Hännisen kyytiin Celicaan – “Ai vitsi kun hyvin veti”

1.10.2018 / 05:40
Tältä näyttää Jari-Matti Latvalan Toyota Celica sisältä päin (Kuva: Jari Hotti).

[ A- ] / [ A+ ]

YLE:n toimittaja Jussi Jäkälä asensi Jari-Matti Latvalan ja Juho Hännisen auton sisälle kameran, sekä mikrofonin ja tuloksena oli hieno, lähes 12-minuuttinen video kaksikon suorituksesta Turun SM-rallin erikoiskokeella.

Viime vuoden Peurunkarallissa ensimmäisen kerran yhdessä kilpailleet Jari-Matti Latvala ja Juho Hänninen olivat saapuneet mukaan rallin SM-sarjan kauden viimeiseen osakilpailuun, joka ajettiin Turun ja Salon seudulla viime viikonloppuna. Kaksikko kilpaili Latvalan Toyota Celica 2000 GT-Four -autolla ja tuloksena oli Historic-luokan suvereeni voitto. Vauhti oli myös sen verran hurjaa, että kun aikoja vertaillaan yleiskilpailun puolelle, olisi kaksikko ollut siellä kuudes.

Sekä Latvala, että Hänninen ovat molemmat korostaneet useaan otteeseen, että he ovat näissä kilpailuissa mukana pitämässä ennen kaikkea hauskaa. Tottakai aina kun kilpakuljettaja lyö kypärän päähän, niin tosissaan ollaan, sen voi muun muassa havaita videolta Latvalan todella keskittyneestä ilmeestä koko ajon ajan. Pitkä kokemus näkyy kaikessa Latvalan tekemisessä, sekä olemuksessa ja Celica taittuu hienosti ja varmasti varsinaissuomalaisessa metsässä.

YLE:n toimittajan Jussi Jäkälän kameralla ja mikrofonilla taltioitu lähes 12-minuuttinen video näyttää Latvalan ja Hännisen toimintaa erikoiskokeella niin, että ajokuvaa ulkopuolelta ei tule, vaan kamera on suunnattu Celican kojelaudalta kohti kuljettajaa ja kartanlukijaa. Videon ehdoton suola ovat Hännisen antamat palautteet kuljettajalle nuotinluvun ohessa ja maaliviivan ylityksen jälkeen kabiinissa käydään vielä lopuksi hyvin tervehenkinen palautekeskustelu.

Latvalan Red Bullin värityksessä oleva kypärä muuten herätti sosiaalisen median puolella spekulointia siitä, että olisiko töysäläinen hyppäämässä M-Sportille ensi kaudella, onhan energiajuomajättiläinen tukenut brittitallin toimintaa ykköstähtensä Sebastien Ogierin kautta viimeiset pari kautta. Kyseessä on kuitenkin Latvalan Volkswagen-vuosien kypärä. Töysäläinen edusti saksalaistallia rallin MM-sarjassa vuosina 2013-2016.

Rallin MM-sarja jatkuu tällä viikolla Walesin osakilpailulla, joka käynnistyy torstaina. Latvala on ajanut kolmessa viimeisimmässä osakilpailussa kaksi palkintosijoitusta, Suomessa kolmanneksi ja Turkissa toiseksi.

 

 

Katso! Latvala ja Hänninen Turun SM-rallissa, kuvakooste (Facebook)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti
Video: Jussi Jäkälä


Facebook kommentit