MOTORSPORT

Video: Hyppäsimme Henri Haapamäen fanibussiin Kaanaan kilpailun jälkeen – “Ei pysty sanoin kuvailemaan”

Oranssi väri oli valttia Kaanaassa lauantaina rallicrossin SM-sarjan kauden kolmannessa osakilpailussa, niin radalla, kuin katsomossakin. Henri Haapamäki oranssilla BMW M3:lla jyräsi vakuuttavan esityksen päätteeksi SRC-luokan voittoon ja paikan päälle kahdella linja-autolla saapuneet 70 fania pääsivät todistamaan sankarinsa juhlia kilpailun päätteeksi.

Kaanaaseen saapuneiden Henri Haapamäen fanien määrä on autourheilussa todella kova ja se keräsikin ansaittua huomiota, sekä kehuja koko rata-alueella lauantaina.

– Meiltä on tänne melkein 100 kilometriä, mutta faneja tuli silti todella paljon. Porukka kannustaa ja tsemppaa. Tuntuu, että ne on tässä hengessä mukana. Tämä oli paras paikka, missä tälläinen onnistuminen voi tulla. On niin mahtava tunne, kun tulet pääsuoralle ja siellä on lippuja ja kannustusta. Ei pysty sanoin kuvailemaan. Antaa kyllä lisäbuustia ehdottomasti, Haapamäki hehkutti kilpailun jälkeen.

Kaanaan kilpailusta tuli nyt siis komea SRC-luokan voitto ja fanit saivat aihetta juhlaan, mutta Haapamäen mukaan tämä porukka olisi mukana, vaikka menestystä ei tulisikaan.

– Joka kerta lähdössä mietin, että haluan ajaa siihen (pääsuoralle) ensimmäisenä. Mutta en ota siitä stressiä. Jos menee huonosti, niin kyllähän ne silti kannustaa ja ymmärtää, Haapamäki kehuu.

Iso faniporukka taustalla on tärkeä myös koko toiminnan pyörimisen kannalta, tässä porukassa kun on mukana myös sellaisia, jotka tekevät muutakin Haapamäen menestymisen eteen.

– Kyllä, aina on tietysti porukassa sellaisia, jotka tukee enemmänkin. Mutta sekin on iso tuki, että kulkee täällä mukana. Auttaa voi monella eri tavalla. Minun toimintani on käytännössä sitä, että talkoovoimin pyöritetään kaikki mahdollinen. Rahaa tehdään lippalakeilla, bussikyydeillä ja kaikilla pikkujutuilla. Ei ole itsellä mahdollisuutta pistää suuria. Kerätään erilaisilla hullutteluilla, Haapamäki hymyilee.

– Tämäkin porukka mikä tässä vieressä pistää telttaa kasaan, niin he on viikot tallilla ja laittaa autoa. Tehnyt ison työn minun eteeni jo pitkään, Haapamäki nostaa esiin myös tiimin mekaanikot.

Vaikka yritänkin sanoa kesken haastattelun Haapamäelle, että toki tärkeää on myös Haapamäen oma rooli ja se ns. hyvän äijän maine koko jutussa ja se miten hyvin hän muita ihmisiä kohtelee, Haapamäki kääntää keskustelun lähes välittömästi pois itsestään.

– Ollaan yritetty pitää tää koko porukan juttuna. Vaikka tässä yhtä nimeä huudetaan koko ajan, niin se on kaikille harrastus ja kaikille voitto, tai tappio. Kiitos tälle valtavalle porukalle, mikä mukana kulkee. Tämä on koko porukan juhla nyt ja tästä nautitaan, Haapamäki muistuttaa.

UrheiluUutiset.com pääsi Kaanaan kilpailun jälkeen Haapamäen fanibussiin, kun Haapamäki kävi kiittämässä fanejaan hienosta kannustuksesta. Katso video alapuolelta. Mukana videolla myös Haapamäen ajosuorituksia kilpailusta, sekä SRC-luokan palkintojenjako.

 

 

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com