Video ja kuvat! Tielle hypännyt peura teki Rantarallissa isoa vahinkoa – “Ukot on kunnossa”

10.10.2018 / 11:44
Marko Mansikkamäki (Kuva: Kevytrahti Motorsport).

[ A- ] / [ A+ ]

F-Rallisarjan kauden viimeisessä osakilpailussa Rantarallissa Mynämäellä viime lauantaina nähtiin hurja tilanne, kun Marko Mansikkamäki Toyota Starletillaan törmäsi erikoiskokeella peuraan.

On selvää, että kun rallia ajetaan metsässä, niin kohtaamiset metsänelävien kanssa ovat aivan yhtä todennäköisiä kuin ne ovat autoilijoille siviililiikenteessäkin. Niin Suomessa, kuin ulkomailla on silloin tällöin nähty läheltä piti tilanteita kuten Puolan EM-rallissa syyskuussa, mutta F-Rallisarjan kauden viimeisessä osakilpailussa Rantarallissa Mynämäellä viime lauantaina ei sitten enää osumalta vältytty. Ja se osuma oli todella kova.

– Voihan peura! Kovin on kaksijakoinen tämä homma. Tällä kertaa tuurit ei ollut puolella, mutta taas toisaalta sitä oli paljon matkassa. Siihen nähden, että näin piti ylipäätään käydä, saamme olla onnellisia. Ukot on kunnossa ja katseet tulevaisuudessa, Kevytrahti Motorsport -tiimin Facebook-sivulla kirjoitetaan.

Kyseessä oli Rantarallin kuudes erikoiskoe ja Marko Mansikkamäellä, sekä kartanlukija Kimmo Mansikkamäellä oli nopeutta osumahetkellä noin 130 km/h.

– Vauriot on valtavat. Käytännössä kaikki mitä on etutolppien etupuolella, on roskiskamaa. Tuosta kultaisesta jyvästä (moottori) ei ole vielä täyttä varmuutta säilyikö se ehjänä. Menihän siitäkin venttiilikoppa, termostaattikotelo ja vesipumppu rikki. Kori täytyy käyttää oikaisurobotissa. Ainakin kuskinpuolen etutolpan torni on pois paikoiltaan. Kädet ristissä toivomme, että moottori on ehjä. Jos sekin menee uusiksi, niin ensi kauden rallit on jo nyt ajettu, tiimin Facebook-sivulla kerrataan auton vaurioita.

Törmäys peuran kanssa alapuolella olevalla videolla kohdasta 3.25 eteenpäin!

 

Voihan Peura!
Kovin on kaksijakoinen tämä homma.
Tällä kertaa tuurit ei ollut puolella mutta taas toisaalta sitä oli…

Julkaissut Kevytrahti Motorsport Tiistai 9. lokakuu 2018

 

 

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti
Video: K.R.M Sport (YouTube)


Facebook kommentit