Video! Junioreiden MM-pistejohtajalla katastrofi senttien päässä – “Onneakin oli matkassa”

7.8.2019 / 14:53
Jan Solans taistelee edelleen tiukasti junioreiden rallimestaruudesta (Kuva: M-Sport).

[ A- ] / [ A+ ]

Suomen MM-rallissa nähtiin jälleen kerran runsaasti ulosajoja, mutta myös niitä kuuluisia läheltä-piti-tilanteita. Jälkimmäisen “kategorian” ehdoton ykkösnimi oli espanjalainen Jan Solans, jonka suoritus lauantaina Päijälässä oli osoitus niin kuljettajan taidosta, kuin myös onnestakin.

Rallin MM-sarjassa junioreiden edellisen osakilpailun Italian Sardiniassa kesäkuussa voittanut Jan Solans nousi ykkössijansa myötä myös junioreiden pistejohtoon. Suomessa espanjalainen kilpaili nyt ensimmäistä kertaa, tosin tärkeää tuntumaa maamme nopeisiin sorateihin Solans haki heinäkuussa Nokialta, osallistumalla Autoglym Ralliin.

Kun perjantain erikoiskokeet oli Suomen MM-rallissa ajettu, löysi Solans itsensä junioriluokan toiselta sijalta. Eroa kärjessä paahtaneeseen Tom Kristenssoniin oli kertynyt 24,2 sekuntia. Lauantai-aamun kahdella ensimmäisellä erikoiskokeella Solans putosi kuitenkin viidenneksi, yli minuutin päähän kärjestä, mutta ei se keskeytyskään kaukana ollut.

13. erikoiskokeella, Päijälän ensimmäisellä ajokerralla, Solans menetti autonsa hallinnan hypyn alastulossa ja aivan kuten alapuolella olevalta videolta jokainen voi katsoa, niin tilanteessa oli mukana kuljettajan taidon lisäksi myös onnea. Solansin kilpailu pääsi jatkumaan ja lauantain toisella lenkillä hän kellotti junioreissa ek-sijoitukset 2-3-3-2, nousten kokonaistilanteessa kolmanneksi.

Sunnuntain neljä viimeistä erikoiskoetta Solans pystyi ajamaan jo varmistellen, sillä eroa toisena olleeseen Dennis Rådströmiin oli 46,1 sekuntia ja neljättä sijaa hallussaan pitänyt Roland Poom oli puolestaan jäänyt Solansista jo lähes 10 minuuttia. Mestaruustaistelun kannalta tulossa ollut kolmas sijakin oli hyvä, mutta Solans kuittasi vielä kolmanneksi viimeisellä erikoiskokeella todellisen “bonuksen”, kun Rådström ajoi ulos, keskeytti ja Solans nousi toiseksi.

– Olemme onnellisia, koska vauhtimme ensimmäisessä Suomen MM-rallissamme oli hyvällä tasolla koko viikonlopun ajan. Onneakin oli matkassa, sillä meillä oli joitakin todella isoja tilanteita, mutta toinen sija on mestaruustaistelun kannalta erittäin hyvä tulos, Solans iloitsi.

Junioreiden MM-sarjan kauden viides ja viimeinen osakilpailu ajetaan Walesin soralla lokakuun ensimmäisenä viikonloppuna. Tuttuun tapaan viimeisessä osakilpailussa jaossa ovat tuplapisteet. Kristenssonilla pisteitä on neljän ajetun osakilpailun jälkeen kasassa 95, Solansilla 94 ja Rådströmillä 61.

 

 

Jan Solans Rally ???? 1
Neste Rally Finland ???? 0
Save of the championship here?
#Pirelli #WolfLubes #MSport #JWRC #Fit4Rally #WRC #FIA #Rally #RoadToWRC #WeMakeChampions #WhereChampionsAreBorn #RallyFinland

Julkaissut FIA Junior WRC Lauantaina 3. elokuuta 2019

 

 

Lue myös! Ruotsalaiskuljettaja dominoi junioriluokkaa – Kokenut kartturi katsomosta ykköspallille (7.8.2019)

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit