MOTORSPORT

Video! Jyväskylä-voittaja Tänak uuden Toyota Supran ratissa – “Se on peto!”

Yksi automaailman odotetuimpia uutuuksia tänä vuonna on ollut Toyota GR Supra. Rallin MM-sarjan tämänhetkinen pistejohtaja Ott Tänak pääsi fiilistelemään tätä uutuusautoa jo viime vuoden puolella Fujin radalla Japanissa.

“Legenda on palannut”. Toyotan markkinoinnissa tätä klassikkomerkin paluuta on hehkutettu läpi kuluvan vuoden ja nämä tiedotteessa käytetyt kolme sanaa kertovat tästä autosta kaiken olennaisen.

– Uusi Toyota GR Supra ammentaa inspiraatiota yli 50-vuotisesta historiastaan. Se tarjoaa ainutlaatuisen yhdistelmän voimaa, käsiteltävyyttä ja puhdasta ajamisen nautintoa. Supran kuusisylinterinen moottori herättää kaikki aistisi ja kolmelitrainen turboahdettu moottori on yhtä kotona niin maantiellä kuin radallakin ja se tuottaa 340 hevosvoiman tehon, Toyotan tiedotteessa kuvaillaan.

Uusi Toyota GR Supra oli vahvasti esillä myös elokuun ensimmäisenä viikonloppuna ajetun Suomen MM-rallin yhteydessä Jyväskylässä. Uutuusautoon pääsi tutustumaan kilpailun varikolla Paviljongissa ja rallin kaksinkertainen maailmanmestari Marcus Grönholm ajoi sillä näytösajon Harjun kaupunkierikoiskokeella torstaina, sekä perjantaina. Lisäksi Tommi Mäkinen Racingin varatoimitusjohtaja ja Tommi Mäkisen puoliso, Mia Miettinen, vastaanotti Suomen ensimmäisen GR Supra Edition One -auton rallin aattona.

– Uusi GR Supra on puhdas urheiluauto. Lyhyt akseliväli, leveä raideväli, kevyt omamassa, matala painopiste ja jäykkä kori takaavat täydellisen yhdistelmän voimaa, ketteryyttä ja ensiluokkaista käsiteltävyyttä vaativaankin makuun. Auton kehittelytyössä ei keskitytty pelkästään teknisiin arvoihin, vaan tavoitteena oli kehittää ennen muuta auto, jonka ratissa kuljettaja voi tuntea voiman ja käsiteltävyyden tasapainon. Uusi GR Supra onkin suunniteltu tarjoamaan täydellisen ajonautinnon vaativillekin kuljettajille, tiedotteessa kerrotaan.

Toyotan rallitallin ykköskuljettaja, Suomen MM-rallin kaksinkertainen voittaja ja rallin MM-sarjan tämänhetkinen pistejohtaja Ott Tänak pääsi koeajamaan uuden Supran jo viime vuonna. Video tuosta koeajosta julkaistiin Toyota Gazoo Racingin toimesta viime talvena, mutta Tänak nosti aiheen uudestaan esille Facebook-sivullaan tänään maanantaina.

– Meillä oli tilaisuus kokeilla autoa Fujin radalla viime vuonna ja on vain yksi sana millä kuvailla sitä: peto, Tänak hehkuttaa.

Rallin MM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan Saksan asfaltilla 22.-25. elokuuta. Tänak on juhlinut Saksassa voittoa kahtena edellisenä vuonna, 2017 M-Sportin Fordilla ja vuosi sitten Toyotalla.

 

 

 

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com

YouTube-video: Toyota Gazoo Racing

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com