Video! Kris Meeke ja tuttu tilanne: keskeytys ulosajoon rallin kärkipaikalta

21.10.2017 / 22:33
Kris Meekelle kausi 2017 on ollut täynnä vastoinkäymisiä (Kuva: Jari Hotti).

[ A- ] / [ A+ ]

Kris Meeke oli ehtinyt ajaa Rallylegend-kilpailussa San Marinossa seitsemän ensimmäisen erikoiskokeen aikana WRC-luokkaan yli kahden minuutin johtomarginaalin, kunnes britti sortui jälleen kerran siihen samaan mihin on sortunut niin monta kertaa aiemminkin urallaan ja erityisesti tällä kaudella: ulosajoon.

Rallylegendin WRC-luokassa numerolla yksi kilpaillut Kris Meeke oli saanut käyttöönsä vuoden 2003 Citroen Xsara WRC -auton, jollaisella Colin McRae oli kilpaillut aktiiviuransa viimeisellä kaudella rallin MM-sarjassa vuonna 2003. McRaen kuolemasta tuli kuluneeksi tänä syksynä 10 vuotta ja Rallylegend onkin kunnioittanut skotin muistoa tämän vuoden tapahtumassaan monin eri tavoin.

Meeken taival Rallylegend-kilpailun WRC-luokassa käynnistyi odotetulla tavalla, kun britti nakutti pohja-aikoja toinen toisensa perään ja kuudelle ensimmäiselle erikoiskokeelle ajetut kuusi pohja-aikaa olivat kasvattaneet Meeken johtomarginaalin toisena olevaan Luciano Cobbeen (Ford Focus RS WRC ’03) nähden jo yli kahteen minuuttiin.

Seitsemännellä erikoiskokeella Toyota Corolla WRC:tä käskyttävä Kristian Poulsen kuitenkin yllätti Meeken olemalla puoli sekuntia nopeampi ja kahdeksannella erikoiskokeella Meeken ralli sitten näki päätepisteensä, kun Citroen lipsahti ulos tieltä ja edessä oli keskeytys.

 

 

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti
Video: Jolly Roger Team (YouTube)


Facebook kommentit