Video! Kristoffersson hermostui Bakkerudiin, Audi sivalsi heti – “Koputathan ensin”

15.10.2018 / 15:20
Johan Kristoffersson, rallicrossin kuningas tällä hetkellä (Kuva: Volkswagen Motorsport).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallicrossin MM-sarjan kaksinkertainen maailmanmestari Johan Kristoffersson esitteli Saksan osakilpailussa harvemmin nähdyn puolen itsestään, kun hän hermostui kolmannen alkuerälähdön jälkeen Andreas Bakkerudille.

Esteringin radalla Saksan Buxtehudessa viime viikonloppuna ajettu rallicrossin MM-sarjan kauden 11. osakilpailu oli jälleen kerran Volkswagen-kuljettaja Johan Kristofferssonin suurta juhlaa. Jo edellisessä osakilpailussa Yhdysvalloissa toisen peräkkäisen maailmanmestaruutensa varmistanut ruotsalaiskuljettaja ajoi Saksassa kauden 10. voittoonsa ja kilpailun jälkeen Kristofferssonin edustama PSRX Volkswagen Sweden pääsi juhlimaan tiimien maailmanmestaruutta.

Kristoffersson on aina tunnettu rauhallisena ja viileähermoisena kuljettajana niin auton sisällä, kuin sen ulkopuolellakin ja mitään suurempia tunteenpurkauksia edes ison voiton hetkellä on turha odottaa. Kristofferssonin kohdalta on turha yrittää etsiä vuosien varrelta mitään kohulausuntoja ja varsinkaan kilpakumppaneiden otteista, niitä kun ei Kristoffersson oikeastaan koskaan ole medialle antanut.

Saksassa mestarin hermot kuitenkin pettivät ja kameroita kun on tunnetusti joka puolella, niin tottakai tilanne päätyi myös suoraan tv-lähetykseen ympäri maailman leviten sen jälkeen kulovalkean tavoin sosiaalisessa mediassa.

Kolmannessa alkuerävaiheessa Kristoffersson ja Audi-kuljettaja Andreas Bakkerud asettuivat samaan lähtöön ja radan sisäpuolelle, ykkös- ja kakkosradoille. Bakkerud sai Kristofferssonia paremman startin ja norjalainen käänsi suoralla ennen ensimmäistä mutkaa Kristofferssonin eteen. Vaikka kyseessä oli täysin sääntöjen mukainen suoritus, ei Kristoffersson tästä liikkeestä kuitenkaan pitänyt ollenkaan.

Heti lähdön jälkeen Kristoffersson ryntäsi Bakkerudin luo kertomaan mielipiteensä tämän suorituksesta ja sen sijaan, että tilanne olisi edennyt rauhallisen omaisesti, niin Kristoffersson repi Audin oven auki ja sisäkameran kuvasta voi hyvin havaita mukana olleen lievää käsirysyäkin. EKS Audi Sport, tiimi jossa Bakkerud kilpailee, sivalsi välittömästi tapahtuneen jälkeen Twitterissä suunnaten viestinsä suoraan Kristofferssonin suuntaan.

– Hei Johan Kristoffersson (Twitter-tili merkintä). Tiedämme, että me kaikki olemme ystäviä täällä, mutta seuraavalla kerralla koputathan ennen kuin avaat oven, EKS Audi Sport -tiimi twiittasi.

Katso video tapahtuneesta alapuolelta!

 

Bakkerud and Kristoffersson Argue | 2018 World RX of Germany

The usually super-cool Johan Kristoffersson was NOT happy with Andreas Bakkerud after the start of Qualifying 3 and didn’t mind telling him about it…

What is your opinion on the incident?

Julkaissut FIA World Rallycross Championship Sunnuntai 14. lokakuu 2018

 

 

Lue myös! NRK: Volkswagen laajentamassa kolmeen autoon – Bakkerud mestareiden tallikaveriksi? (5.9.2018)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit