Video! Lappi lennättää Toyotan Monte Carlon asfaltilla 200 kilometrin tuntinopeuteen

31.1.2018 / 21:35
Esapekka Lappi ajoi Monte Carlon MM-rallissa seitsemänneksi (Kuva: Toyota Gazoo Racing).

[ A- ] / [ A+ ]

Seitsemänneksi Monte Carlon MM-rallissa viime viikonloppuna sijoittunut Esapekka Lappi näyttää tässä lyhyellä videolla menemisen mallia ja tutkassa mittarin lukemat nousevat aina 200 kilometrin tuntinopeuteen asti.

Esapekka Lappi kartanlukijansa Janne Fermin kanssa kilpaili Monte Carlon MM-rallissa urallaan nyt ensimmäistä kertaa WRC-autolla. Aiemmin Lappi oli osallistunut tähän legendaariseen kilpailuun kahdesti Skodalla, vuonna 2013 Fabia S2000 -autolla ja kaksi vuotta sitten Fabia R5 -autolla. Kaksi vuotta sitten tuli yleiskilpailun yhdeksäs sija ja WRC2-luokan kakkossija.

Tämänvuotisessa kilpailussa Lappi oli tiukasti kiinni neljännessä sijassa, mutta ajovirhe viimeisellä erikoiskokeella maksoi sen verran paljon aikaa, että sijoitus putosi kolme pykälää alaspäin. Lappi ajoi seitsemällä erikoiskokeella neljän nopeimman joukkoon ja kolmanneksi nopeimpaan aikaan Toyota-kuljettaja ylsi neljä kertaa.

Oli selvää, että viimeisen erikoiskokeen virhe harmitti maalissa, mutta Lappi haki myös positiivisia puolia mm. siitä, että pääsi maaliin ja sai tulevaisuuden kannalta erittäin tärkeitä kilometrejä “vyölleen”.

– Suunnitelma oli tänään (sunnuntaina) pitää yllä hyvää rytmiä, niin myös Power Stagella. Valitettavasti ajoin yhden mutkan leveäksi, enkä saanut autoa peruutettua, joten hävisimme aikaa ja kolme sijaa. Tällä hetkellä olen pettynyt, mutta saimme sentään ajettua jokaisen kilometrin ja sitä kautta kokemusta karttui ja opin uusia asioita, joten on tässä mukana paljon positiivistakin, Lappi kommentoi Toyotan tiedotteessa.

Rallin MM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan Ruotsissa 15.-18. helmikuuta. Monte Carlon tavoin Lappi kilpailee myös Ruotsissa ensimmäistä kertaa urallaan WRC-autolla. Ruotsin MM-rallissa Lappi on kilpaillut urallaan aiemmin vain kerran, vuonna 2016 sijoitus yleiskilpailussa oli 12. ja WRC2-luokassa neljäs (MM-pisteistä ajavista kuljettajista kolmas).

– Ruotsin pitäisi sopia minulle paremmin, tällä viikolla ahkerasti länsinaapurimme lumella testiä ajanut Lappi uskoo.

Esapekka Lappi Monte Carlon MM-rallissa

2013 – Skoda Fabia S2000, keskeytys
2016 – Skoda Fabia R5, yleiskilpailun 9. ja WRC2 toinen
2018 – Toyota Yaris WRC, yleiskilpailun 7.

 

 

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti
Video: Rallyciak (YouTube)


Facebook kommentit