MOTORSPORT

Video! Lindholmin taival Nokialla päättyi huoltotauolle – “Kyllähän se syö miestä”

Emil Lindholmin ja kartanlukija Mikael Korhosen testikilpailu Nokialla lauantaina elokuussa ajettavaa Suomen MM-rallia varten päättyi keskeytykseen.

Emil Lindholm juhli vuosi sitten Autoglym Rallin yleiskilpailun voittoa ja lähti tämänvuotiseen kilpailuun ylivoimaisena ennakkosuosikkina, varteen otettavia haastajia kun ei rallin SM-sarjan SM1-luokan tämän hetken pistekolmoselle ollut tarjolla. Lindholm hallitsikin kilpailua suvereeniin tyyliin ajamalla kuudelle erikoiskokeelle kuusi nopeinta aikaa ja repäisten yli kolmen minuutin johtomarginaalin takana tuleviin.

Kuudennen erikoiskokeen jälkeen huoltotauolle saapuessaan Lindholm ja kartanlukija Mikael Korhonen joutuivat kuitenkin pettymään. Autoon iski tekninen vika ja kilpailu jäi kesken, neljä erikoiskoetta ennen maalia. Auto jouduttiin työntämään huoltoalueen at-asemalta Printsportin huoltotelttaan (katso video alapuolelta).

– Ikävä juttu. Vauhtipyörä irtosi moottorista. Ihmeteltiin jo edellisen huollon jälkeen, että miksi kytkin ei irrota normaalisti, välillä toimi ja välillä ei, Lindholm kommentoi tuoreeltaan keskeytyspäätöksen jälkeen UrheiluUutiset.comin haastattelussa.

Lindholmille elokuinen Suomen MM-ralli on kauden pääkilpailu, johon nyt ajettu Autoglym Ralli oli kenraali ja viimeinen mahdollinen testimahdollisuus kilpailun puitteissa. Seinäjoen SM-rallissa kesäkuussa voittotaistelu päättyi viimeisellä erikoiskokeella auton tekniikkamurheisiin ja nyt tuli siis keskeytys myös tekniikkamurheiden takia. Viime aikaiset tekniikkamurheet vetävät Lindholmin mietteliääksi.

– Kyllähän se syö miestä. Okei, tämä ei ollut minkään sarjan kisa, eli mitkään pisteet ei mene sivu suun. Parhaat tiet oli vasta iltapäivällä luvassa, niin sen takia harmittaa. Eihän näille mitään voi, näitä sattuu. Pakko vain niellä ja jatkaa eteenpäin, Lindholm totesi.

Sanomattakin on selvää, että tälläisessä tilanteessa, kun autossa on ollut viime kilpailuissa tekniikkaongelmia, haluaisi Lindholm varmasti vielä ajaa testiä ennen Suomen MM-rallia, mutta. Sääntöjen mukaan siinä maassa, missä seuraava MM-ralli ajetaan, ei saa enää testata, jos kilpailun alkuun on aikaa alle kolme viikkoa.

– Pitääkö meidän lähteä sitten merta edemmäs kalaan, Viroon tai jonnekin, katsotaan, Lindholm pohti.

Vanhan sanonnan mukaan “huono kenraali tietää hyvää ensi-iltaa”. Lindholmin tapauksessa Autoglym Ralli oli siis sen kauden pääkilpailun (ensi-ilta) eli Suomen MM-rallin kenraali. Voidaanko siis todeta tässä kohtaa, että huono kenraali tietää myös sitten sitä hyvää ensi-iltaa?

– Toivotaan näin. Viime vuonnahan se oli juuri toisin päin, hyvä kenraali ja huono ensi-ilta, Lindholm muisteli viimevuotista Autoglym Rallin voittoaan ja heti perään Suomen MM-rallista tullutta sijoitusta WRC2-luokan kärkikymmenikön ulkopuolelle, ongelmien sävyttämän kilpailun jälkeen.

Suomen MM-ralli käynnistyy torstaina 1. elokuuta. WRC2-luokassa kilpaileva Lindholm saa vastaansa muun muassa Jari Huttusen, Nikolay Gryazinin, Henning Solbergin, Takamoto Katsutan, sekä rallicrossin kaksinkertaisen maailmanmestarin Johan Kristofferssonin. Lindholm on ajanut tällä kaudella yhden MM-rallin, Ruotsissa helmikuussa sijoitus WRC2-luokassa oli toinen.

 

 

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com

 

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com