Video! Lupaava brittikuljettaja lähellä peurakolaria Puolan EM-rallissa – “Älyttömän kokoinen”

26.9.2018 / 22:15
Chris Ingram ajoi Puolan EM-rallissa kolmanneksi (Kuva: ERC Media).

[ A- ] / [ A+ ]

Viime vuonna rallin Euroopan mestaruuden nuoremmassa junioriluokassa etuvetoisella Opel Adamilla voittanut Chris Ingram on kilpaillut tänä vuonna urallaan ensimmäistä kauttaan nelivetokalustolla ja myös menestystä on tullut.

Heinäkuussa 24 vuotta täyttänyt Chris Ingram ajoi ensimmäisen rallinsa nelivetokalustolla viime keväänä Portugalin EM-rallissa sijoittuen yleiskilpailussa neljänneksi ja voittamalla alle 28-vuotiaiden junioriluokan. Voidaankin sanoa, että britti jatkoi siitä mihin viime vuonna EM-sarjan lopetti, voittihan hän Euroopan mestaruuden nuoremmassa junioriluokassa sinetöimällä mestaruuden voitolla kauden viimeisessä osakilpailussa Latviassa.

Hyvin käynnistynyt kausi 2018 kuitenkin koki takapakkia Espanjan EM-rallin aikaan toukokuussa, kun Ingram joutui vetäytymään kilpailusta kahden ajetun erikoiskokeen jälkeen terveyssyiden takia. Ingramin kilpailutauosta tuli lopulta parin kuukauden mittainen ja Italian, sekä Tshekin EM-ralleissa heinä-elokuussa Ingram ajoi vanhemmassa junioriluokassa kaksi palkintosijoitusta tehden onnistuneen paluun sairauslomalta.

Turkin MM-rallissa pari viikkoa sitten Ingram debytoi MM-tasolla nelivetoauton ratissa ja jälleen kerran tuloksena oli heti välittömästi palkintojuhlat, kun WRC2-luokan MM-pisteistä ajavista kuljettajista sijoitus oli kolmas. Rankasta Turkin keikastaan huolimatta Ingram jatkoi lähes suoraan Puolan EM-ralliin, mistä tuli uran ensimmäinen EM-rallin yleiskilpailun palkintosijoitus (kolmas), sekä vanhemman junioriluokan kakkossija.

– Jos olisit sanonut ennen kilpailua, että olisimme kilpailun päätteeksi palkintopallilla, niin olisin ottanut sen ilomielin vastaan. Olen todella onnellinen juuri nyt! Minulla ei ole juurikaan aiempaa kokemusta R5-autolla ajamisesta näin nopeilla erikoiskokeilla, joten olin todella tyytyväinen siihen vauhtiin mitä pystyin täällä esittämään, Ingram kommentoi.

15 erikoiskoetta käsittäneessä Puolan EM-rallissa Ingramilla oli tuuriakin matkassa, sillä viidennellä erikoiskokeella eräs suurikokoinen metsän elävä päätti ilmestyä yhtäkkiä mustan Skoda Fabia R5 -auton eteen. Osuma oli enemmän kuin lähellä, kuten alapuolella olevalta videolta voi jokainen katsoa.

– Uskomatonta! Kesken erikoiskokeen älyttömän kokoinen peura hyppäsi suoraan automme eteen, Ingram kommentoi erikoiskokeen maalissa.

Seuraavan kerran Ingram kilpailee Walesin MM-rallissa, joka käynnistyy ensi viikon torstaina.

 

 

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti
Video: Robecki (YouTube)

 


Facebook kommentit