MOTORSPORT

Video! Männyn voittotaistelu päättyi rajuun ulosajoon – “Ei tässä näin pitänyt käydä”

Rallin SM-sarjan kauden viides osakilpailu viime viikonloppuna Seinäjoella tarjosi hurjan voittotaistelun yleiskilpailun osalta, kun ennen viimeistä erikoiskoetta kärkikolmikko mahtui 0,6 sekunnin sisään. Kärkikolmikosta kovimman kohtalon koki lopulta Marko Mänty.

SM1-luokan pistekakkosena Seinäjoen SM-ralliin lähtenyt Marko Mänty yhdessä kartanlukijansa Joni Mäkelä kanssa tiedettiin menevän kotiteillään kovaa, eikä ainakaan lauantai-aamuna ajettu avauserikoiskoe näitä ennakko-odotuksia yhtään hiljentänyt, päinvastoin. Mänty latasi ensimmäiselle erikoiskokeelle hurjan pohja-ajan lyöden Eerik Pietarisen 3,9 sekunnilla ja toisen pohjanmaalaisen, Teemu Asunmaan, 5,6 sekunnilla.

Toisella erikoiskokeella Männyn johtomarginaali hieman kaventui neljänneksi nopeimman pätkäajan myötä ollen kuitenkin vielä 2,8 sekuntia. Seuraavalla, kolmannella erikoiskokeella, Mänty onnistui kuitenkin jälleen nipistämään piirun verran tuota marginaalia lisää, puolen sekunnin verran. “Hissiliike” jatkui neljännellä erikoiskokeella, kun tasa-aikaan toiselle sijalle nousseet Pietarinen ja Asunmaa kavensivat eron Mäntyyn nähden 2,4 sekuntiin.

– Nyt on ajettu rallia täysillä koko päivä. Kaksi viimeistä pätkää on toiseen kertaan ajettavia teitä. Niillä vaanii rengasrikon vaara, mutta mitään ei ole varaa säästellä. Täysillä pitää vetää molemmat pätkät, Mänty kommentoi ennen kilpailun kahta viimeistä erikoiskoetta.

Mänty oli johtanut kilpailua lauantain neljä ensimmäistä erikoiskoetta, mutta viidennellä erikoiskokeella Pietarinen nappasi johtopaikan haltuunsa, tosin erot olivat tässä kohtaa lähes olemattomat. Ennen viimeistä erikoiskoetta Mänty ajoi toisena, 0,3 sekunnin päässä Pietarisesta, kun taas kolmantena olleen Asunmaan ero kärkeen oli 0,6 sekuntia. Luvassa oli huikean jännittävä viimeinen erikoiskoe ja lähes eeppiseltä tuntunut voittotaistelu.

 

Lainaa Nopeasti

 

“Saihan yleisö sitä mitä tuli katsomaan”

Kolmen kuljettajan voittotaistelusta tuli lopulta kahden kauppa, kun Männyn kova yritys nousta voittoon päättyi rajuun ulosajoon ja keskeytykseen.

– Pätkän alkupuolella pari risteystä meni vähän leveäksi, niissä tuli aikatappiota. Yritin ajaa menetettyä aikaa kiinni. Myöhemmin kurviin tullessa huomasin, että nyt on vauhtia liikaa. Pakko oli kuitenkin kääntää kurviin. Takapää valahti ojaan ja siellä oli tietenkin kivi, josta auto lähti kaatumaan, Mänty kertaa tapahtunutta tiedotteessaan.

Viimeisellä erikoiskokeella pohja-ajan ajanut Asunmaa nousi lopulta Seinäjoen SM-rallin voittoon 1,6 sekunnin erolla Pietariseen nähden. SM1-luokan pisteissä Männyn nollatulos tiesi putoamista kärkikolmikon ulkopuolelle sijalle neljä.

– Ei tässä tietenkään näin pitänyt käydä, mutta ralli on joskus tällaista. Loppuun asti pitää ajaa kilpaa ja saihan yleisö sitä mitä tuli katsomaan, kovaa kisaa loppuun saakka, Mänty päätti.

Rallin SM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan elo-syyskuun vaihteessa Sastamalan ja Huittisten ympäristössä.

Männyn viimeisen erikoiskokeen ulosajo on nähtävissä alapuolella olevalta videolta kohdasta 8.15 eteenpäin.

 

 

Lue myös! Asunmaa hurjan sekuntitaistelun ykkönen Seinäjoella – ”Ajamalla ratkaistiin tänään” (16.6.2018)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti
Video: JTR Racing (YouTube)

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com