Video! Mikko Eskelinen ajoi ensitestit Skodalla – “Yksi makeimmista tuttavuuksista”

22.1.2018 / 12:27
Mikko Eskelisen Skoda Fabia R5 nähdään Tunturirallissa tälläisessä värityksessä.

[ A- ] / [ A+ ]

Kokenut kilpa-autoilija Mikko Eskelinen lähtee tammikuun viimeisenä viikonloppuna ajettavaan SM-sarjan avausosakilpailuun Arctic Lapland Ralliin täysin uudella Skoda Fabia R5 -autolla. Eskelinen ajoi testit uunituoreella menopelillä Mäntyharjulla viime viikon tiistaina.

Mikko Eskeliselle osallistuminen perinteiseen Tunturiralliin on uran 11. Nuotteja Eskeliselle lukee kokenut Arto Kapanen. Kolme vuotta sitten Eskelinen kilpaili Tunturirallissa Printsportin Ford Fiesta R5 -autolla. Nyt alla tulee olemaan täysin uusi Skoda Fabia R5, joka saapui Suomeen aiemmin tammikuussa suoraan Skodan tehtaalta Tshekistä. Kaluston ylläpidosta ja huollosta tulee vastaamaan Riku Sepän johtama Dynamo-rallitalli.

– Viimeiset kaksi kokonaista kilpailukautta olen Mitsubishi Lancer WRC-projektin myötä tehnyt tiivistä yhteistyötä Kymen Septechin eli Dynamon kanssa. Koska yhteistyö on pelannut moitteetta, niin nyt minulla on kunnia saada kilpailla autolla, joka on vasta valmistunut Skodan ralliautotehtaalta, Eskelinen taustoittaa tiedotteessaan.

Kaksi vuotta sitten Tunturirallissa SM1-luokassa kolmanneksi sijoittunut Eskelinen lähtee tämänvuotiseen kilpailuun maltillisin tavoittein.

– Tänä vuonna niin Arctic Lapland Rallissa, kuin koko rallin SM-sarjassa taistelu niin voitosta, kuin muista palkintokorokesijoituksista tulee olemaan tasollisesti erittäin kovaa. Olen itse ajanut Tunturirallin jo 10 kertaa peräkkäin ja niistä seitsemän on päättynyt hyvillä sijoituksilla, sekä ennen kaikkea korkeilla SM-pisteillä. Vaikka odotukset kieltämättä ovat jälleen korkealla, niin silti tavoitteenamme on vain saada uudella autolla ajettua ehjä kilpailu ja katsoa mihin vauhtimme riittää, Eskelinen ennakoi.

– Luottavainen silti olen, kun tiedän Dynamon tekevän tiivistä yhteistyötä mm. auton säätöihin liittyvissä asioissa Gardemeisterin menestyksekkään TGS Worldwiden kanssa, Eskelinen lisää.

Eskelinen on ilmoittautunut mukaan rallin SM-sarjaan tälle kaudelle, mutta se osallistuuko hän Tunturirallin jälkeen muihin osakilpailuihin, selviää myöhemmin. Eskelinen ei pysty vielä vahvistamaan osallistumistaan muihin SM-ralleihin, sillä neuvottelut tulevan kesän kansainvälisistä rata-autoilukuvioista ovat vielä kesken.

Pari päivää sen jälkeen, kun Skoda oli rantautunut Suomen maaperälle, ajoi Eskelinen jo testiä Mäntyharjulla.

– Monenlaista laitetta olen päässyt koittamaan, niin kyllä Skoda on yksi makeimmista tuttavuuksista. Päivä on tässä nyt ajettu ja alkaa pikku hiljaa istumaan käteen auto ja jarrupaikat löytymään, Eskelinen kommentoi reilut 12 minuuttia pitkällä testipäivästä koostetulla videolla, jonka voit katsoa alapuolelta.

 

 

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti
Video: Jani Kekoni (YouTube)


Facebook kommentit