Video! Näin päättyi Huttusen nousujohteinen kilpailu Tshekin EM-rallissa

30.8.2021 / 14:12
Jari Huttusen taival Tshekin EM-rallissa päättyi ulosajoon (Kuva: MRF Tyres).

[ A- ] / [ A+ ]

Jari Huttusen paluu rallin EM-sarjaan parin vuoden tauon jälkeen päättyi pettymykseen.

GRX-tiimin Jari Huttunen, 27, kilpaili viime viikonloppuna Tshekin EM-rallissa, Barum Rallissa, intialaisen rengasvalmistajan MRF:n testikuljettajana. Huttusen pesti MRF:lle solmittiin aivan Tshekin EM-rallin alla ja yhdessä kartanlukijansa Mikko Lukan kanssa Huttunen osallistui kauden neljänteen EM-ralliin italaisen BRC-tiimin Hyundai i20 R5 -autolla.

Perjantai-iltana Zlinin kaupungissa ajettu yleisöerikoiskoe toi kilpailun varman päälle aloittaneelle Huttuselle 11. nopeimman ajan, eron ollessa kärkeen 9,9 sekuntia. Kun lauantaina karavaani sitten siirtyi metsän puolelle, Huttusen vauhti oli nousujohteista ja paras ek-sijoitus, seitsemäs, osui kuudennelle erikoiskokeelle. Kuuden erikoiskokeen jälkeen suomalaiskuljettaja oli yleiskilpailussa yhdeksäntenä ja eroa kärkeen oli kertynyt vajaa minuutti.

50. kerran ajettu Barum Ralli on aina tunnettu äärimmäisen vaikeana asfalttikilpailuna, jossa vuodesta toiseen isäntämaan kuljettajat ovat vahvoilla. Tämän kilpailun haastavuuden sai kokea myös Huttunen, kun Hyundai lipsahti seitsemännellä erikoiskokeella ulos tieltä ja päin puita. Ulosajo ei tehnyt vaurioita pelkästään koriin, vaan myös moottoriin ja tästä syystä autoa ei ollut mahdollista saada ajoissa kilpailukuntoon ennen sunnuntain erikoiskokeita.

– Kilpailu käynnistyi suunnitelmien mukaisesti, keräsimme MRF:n lisää dataa renkaista näissä olosuhteissa. Valitettavasti ulosajo aiheutti sen verran mittavat vauriot, että edessä oli keskeytys. Minä ja Mikko olimme ulosajon jälkeen ok ja olisimme halunneet jatkaa kilpailua, mutta se ei ollut nyt mahdollista. Olen pahoillani tiimin puolesta. Renkaat osoittivat toimivuutensa, Huttunen kehui MRF:n tiedotteessa.

Tshekin EM-rallin yleiskilpailun voittoon ajoi isäntämaan Jan Kopecky. Andreas Mikkelsen sijoittui toiseksi, häviten Kopeckylle 40,1 sekuntia ja kolmannen sijan nappasi Kopeckyn maanmies Filip Mares, jolla eroa voittajaan kertyi minuutti ja 40,2 sekuntia. Erik Cais johti kilpailua ennen viimeistä erikoiskoetta 20,2 sekunnilla, mutta ajoi viimeisellä erikoiskokeella ulos ja joutui keskeyttämään. Sami Pajarin sijoitus ERC3 Junior -luokassa oli viides.

Rallin EM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan Azorien saarilla Portugalissa 16.-18. syyskuuta. Huttusen kilpailukausi jatkuu Suomen MM-rallilla syys-lokakuun vaihteessa, missä GRX-tiimin kuljettaja kilpailee WRC2-luokassa Hyundain uudella i20 N Rally2 -autolla, jonka debyyttikilpailussa Belgian MM-rallissa Huttunen ajoi WRC2-luokan voittoon.

 

 

 

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Kommentit: Tiedote
YouTube-videot: Rallin EM-sarja


Facebook kommentit