Video! Näin poika kukisti isänsä, lajilegendan – “Maalissa ajattelin, että pääsin lähelle”

10.9.2019 / 16:52
Tuukka Hallia oli kovassa iskussa Säkylä Rallisprintissä sunnuntaina (Kuva: RPF).

[ A- ] / [ A+ ]

Sunnuntaina Sydänmaalla ajetun Säkylä Rallisprintin nopein kuljettaja oli 17-vuotias Tuukka Hallia.

Huittisten Urheiluautoilijoiden ja Säkylän Urheiluautoilijoiden yhteistyönä järjestetty Säkylä Rallisprint ajettiin viime sunnuntaina 5,66 kilometriä pitkällä radalla, kilpailukeskuksen sijaitessa Sydänmaalla. Kansallinen rallisprint-kilpailu oli myös Historic Rallisprint -sarjan kauden toiseksi viimeinen osakilpailu. Säkylässä ajettiin nyt ensimmäistä kertaa rallisprinttiä.

– Ajatus rallisprintistä alkoi itää viime vuoden puolella. Sydänmaan alue tuli esiin, kun haluttiin löytää uutta tietä kilpailuun ja paikasta, josta löytyy tarvittavaa tilaa varikolle ja kilpailukeskukselle. Myös seurayhteistyö antaa tähän potkua, kilpailunjohtaja Ari-Pekka Saarinen sanoi aiemmin julkaistussa ennakkotiedotteessa.

Kuljettajat saivat kiertää hyvää palautetta saaneen radan kolme kertaa, mutta esimerkiksi nelivetoluokan nopeimmat kuljettajat, Tuukka ja Tomi Hallia, kävivät radalla vain kahdesti. Ensimmäisellä kierroksella Hallian perheestä isä-Tomi oli 1,3 sekuntia poikaansa Tuukkaa nopeampi, mutta toisella kierroksella osat vaihtuivat. Molemmat paransivat aikaansa reilusti ja kun poika teki sen lopulta 1,07 sekuntia isäänsä nopeammin, pääsi 17-vuotias Tuukka ensimmäistä kertaa juhlimaan voittoa isästään.

– Takana on kaksi rallisprinttiä soralla. Tämä kilpailu meni nappiin, toinen kierros onnistui täysin. Maalissa ajattelin, että pääsin lähelle isän aikaa. Sitten tajusin, että menin ohi ja voitin isäni, Tuukka Hallia kommentoi kilpailun tiedotteessa.

Hallian perhe kilpailee rallisprintissä samalla Mitsubishillä. Huippulahjakas Tuukka venyi nyt siis ensimmäistä kertaa voittoon isästään, joka on lajin todellinen legenda, rallisprintin seitsenkertainen Suomen mestari. Halliat nappasivat nelivetoluokasta kaksoisvoiton, mutta kaukana ei ollut sekään, että Tomi olisi pudonnut kolmanneksi. Tuukan tavoin junioreissa kilpaileva Niko Riikonen kun hävisi Tomille vain 0,33 sekuntia. Riikonen ajoi nopeimman aikansa kolmannella kierroksella.

Kaksivetoisissa ylivoimainen ykkönen oli Jussi Nordberg BMW:llä, ollen reilut kolme sekuntia Marko Heikkilää nopeampi. Ari Salonen ajoi kolmanneksi nopeimman ajan. Historic-luokan kärkikolmikko oli Matti Jaatinen, Teemu Koivunen ja Niko Allinen. Koivunen hävisi Jaatiselle vain 0,29 sekuntia. Senioreissa voittoon ajoi Mika Rantasalo, yli viiden sekunnin turvin, ja naisten ykkönen oli puolestaan Marjo-Riitta Mansikkamäki, luokan ainoana osallistujana.

Rallisprintin SM-sarjan kauden kaksi viimeistä osakilpailua ajetaan Ruovedellä tulevana lauantaina, sekä 6. lokakuuta Kouvolassa.

Nelivetoisten yleiskilpailu

1) Tuukka Hallia (MäntsMK) 3.16,82
2) Tomi Hallia (MäntsMK) + 1,07
3) Niko Riikonen (VihUA) + 1,40
4) Erkka Korpiaho (SaloUA) + 3,58
5) Samuli Pokela (JärvisUA) + 5,53
6) Jari Lamminsivu (HämUA) + 6,60

 

 

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com

YouTube-video: Halliateam


Facebook kommentit