Video! Norjalaiskuljettaja sähläsi edessä, Kallio vailla mahdollisuuksia väistää

24.7.2021 / 13:33
Jesse Kallio koki kovia kolmannessa alkuerälähdössä (Kuva: @world / Red Bull Content Pool).

[ A- ] / [ A+ ]

Jesse Kallion osalta lauantai Espanjan Barcelonassa käynnistyi kolarilla kolmannessa alkuerälähdössä.

Rallicrossin MM-sarjan avausosakilpailu ajetaan tänä viikonloppuna Barcelonassa, Espanjassa. RX2e-luokassa kilpaileva Jesse Kallio oli perjantaina ajettujen kahden ensimmäisen alkuerän jälkeen kokonaispisteissä toisena, mutta putosi lauantaina ajetun kolmannen alkuerän jälkeen kolmanneksi jouduttuaan kolariin Ole Henry Steinsholtin kanssa.

Kolmannen alkuerävaiheen toisessa lähdössä oli toisen alkuerävaiheen viisi nopeinta kuljettajaa ja heidän joukossaan myös Kallio, joka starttasi kakkosruudusta, vierellään perjantaina molemmat alkuerät nimiinsä vienyt Guillaume De Ridder, sekä kolmantena pisteissä kahden alkuerän jälkeen ollut Fraser McConnell.

Melkoiseksi romuralliksi muodostunut lähtö sai ensimmäisen “uhrinsa” jo startin jälkeen radan kolmannessa mutkassa, kun Damien Meunier täräytti rajusti päin rengasvallia ja joutui keskeyttämään. De Ridder otti paikkansa kärjestä, Kallio oli toisena, kun taas kolmanneksi jäänyt McConnell suoritti lisälenkin heti ensimmäisellä kierroksella.

Kallion vauhti oli heti alusta lähtien erittäin hyvällä tasolla ja tuusulalainen antoikin kovaa painetta kärjessä ajaneelle De Ridderille. Kallio yhdessä “spotterinsa” Mikko Ikosen kanssa päätyivät taktiikassaan siihen, että Kallio meni lisälenkille heti toisella kierroksella. Kaikki näyttikin menevän hyvin, Kallio lähti lisälenkiltä paluunsa jälkeen kovaan takaa-ajoon, kunnes eteen osui norjalaiskuljettaja Steinsholt.

Steinsholt menetti autonsa hallinnan shikaanissa ja täräytti päin shikaanin jälkimmäistä rengasvallia. Sen seurauksena Steinsholtin auto kimposi metrin verran taaksepäin ja tietysti suoraan takaa tulleen Kallion eteen, jolla ei ollut mitään mahdollisuuksia väistää. Kallio osui Steinsholtin auton perään ja kaiken lisäksi vielä McConnell tuli takaa ja osui Kallion autoon.

McConnell pääsi nopeasti jatkamaan matkaansa, kun taas Kallio oli paikoillaan muutaman sekunnin ajan ja putosi kolarin myötä kolmanneksi, häviten lähtövoittoon ja kolmannen alkuerävaiheen nopeimpaan aikaan ajaneelle De Ridderille yli kuusi sekuntia. Kallion aika oli koko porukan neljänneksi nopein ja se tiesi sitä, että kokonaispisteissä hän putosi kolmanneksi, toiseksi nousseen McConnellin taakse. Kaksikon välinen piste-ero ennen neljättä alkuerää on viisi pistettä.

De Ridderin alkuerien kokonaisvoitto on jo käytännössä kiveen hakattu. Toinen sija olisi semifinaalien kannalta tärkeä sijoitus, sillä se toisi semifinaalilähtöön paalupaikan, kun taas kolmas sija tietäisi lähtöpaikkaa semifinaalilähdössä toisesta ruudusta ja samassa lähdössä De Ridderin kanssa. RX2e-luokan neljäs ja viimeinen alkuerävaihe käynnistyy kello 16.15 Suomen aikaa.

MM-sarjan pääluokka RX1 aloittaa kolmannen alkuerävaiheensa kello 16.30.

RX2e pistetilanne 3/4 alkuerän jälkeen

1) Guillaume De Ridder (BEL) 150
2) Fraser McConnell (JAM) 132
3) Jesse Kallio 127
4) Pablo Suarez (ESP) 117
5) Ole Henry Steinsholt (NOR) 115
6) Damien Meunier (FRA) 111
7) Jose-Luis Garcia Molina (ESP) 111
8) Patrick O’Donovan (GBR) 110
9) Mark Flaherty (GBR) 108
10) Jan Oscar Ortfeldt (ITA) 105

4. alkuerä

Lähtö 1: Molina-Flaherty-Ortfeldt-Steinsholt-Meunier
Lähtö 2: De Ridder-McConnell-Suarez-Kallio-O’Donovan

 

RX2e PILE-UP!????

??PILE-UP IN RX2e??

Some drama in FIA RX2e Championship during Q3!

Luckily there’s time for the boys to re-charge (quite literally), and fix any damage between now and Q4!????

#WorldRx #Rx2e #thefutureiselectric

Julkaissut FIA World Rallycross Championship Lauantaina 24. heinäkuuta 2021

 

 

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit