MOTORSPORT

Video! Nyt oli onneksi tuuria mukana, virolaiskuljettaja lähellä ajaa katsojien päälle

Kreikan MM-rallissa perjantain avauserikoiskokeella nähtiin hurja tilanne, kun katsojia oli erittäin lähellä jäädä tieltä ulos ajautuneen ralliauton alle.

Virolaiskuljettaja Georg Linnamäen ohjastama Hyundai i20 N Rally2 -auto ajautui ulos tieltä nopeavauhtisessa oikealle kääntyvässä mutkassa. Kyseinen mutka oli ulkokaarteen osalta ehdottomasti yleisölle kielletty katselualue, mutta siitä huolimatta siinä oli useita katsojia seuraamassa Loutrakin erikoiskokeen tapahtumia ja kyseiset katsojat olivat erittäin lähellä jäädä Linnamäen auton alle.

Tällä kertaa rallimaailma onneksi välttyi suru-uutiselta ja läheltä piti tilanteesta selvittiin säikähdyksellä, mutta sanomattakin on selvää, että tälläisiä tilanteita ei saisi varsinkaan rallin MM-sarjassa tapahtua. Voit katsoa Linnamäen ulosajon alapuolella olevalta videolta, joka on sallitulla katselupaikalla olleen katsojan kuvaama.

Loutrakin erikoiskoe aiheutti kilpailun järjestäjille ongelmia toisellakin ajokerralla. Vain pieni osa kuljettajista ehti ajaa erikoiskokeen maaliin asti, kunnes punaiset liput keskeyttivät erikoiskokeen, eikä sitä enää jatkettu. Syy keskeytykseen oli täysin järjettömässä paikassa rallia seurannut katsoja, jonka toimintaa useat MM-sarjan kärkikuljettat sosiaalisessa mediassa moittivat ja korostivat sitä, että järjestäjän ohjeistuksia tulee ehdottomasti noudattaa.

 

 

 

 

Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

YouTube-videot: Offroad Tales Hellas

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com