Video! Pyörähdys pudotti Ketomaan kolmen kärjestä – “Nuotti turhan optimistinen”

18.2.2019 / 07:26
Jari Ketomaa ajoi Kouvolan SM-rallissa neljänneksi (Kuva: RPF).

[ A- ] / [ A+ ]

Ford Fiesta R5 -kuljettaja Jari Ketomaa oli kauden toisessa SM-osakilpailussa Kouvolassa hyvässä vauhdissa, mutta pyörähdys verotti sijoitusta yhdellä pykälällä. Maalissa sijoitus oli neljäs ja eroa voittoon ajaneeseen Teemu Asunmaahan kertyi 48,1 sekuntia.

Jari Ketomaa aloitti kisan räväkästi kakkos- ja kolmossijoilla ollen SM1-luokassa Asunmaan kanssa samalla sekunnilla EK2:n jälkeen. Vielä neljännen erikoiskokeen jälkeen eroa kärkeen oli vain 4,6 sekuntia. Viides kiirustaival sitten pudotti Ketomaa Racingin asemia, mutta onneakin oli matkassa, sillä auto pyörähti kovavauhtisessa paikassa tiellä lumipenkkojen välissä.

– Nuotti oli paikkaan turhan optimistinen ja oli sitä vauhtiakin liikaa. Keli oli myös muuttunut nuotituksen jälkeen, eikä rengas tarttunut lumisohjoon. Huonommalla tuurilla ralli olisi voinut päättyä hankeen, mutta onneksi auto luisui ja pyörähti tietä pitkin. Harmillinen virhe se oli, kun siinä meni saumat palkintopallille, selvitti lähes puoli minuuttia menettänyt Ketomaa.

– Vauhtimme oli kilpailukykyisemmällä tasolla kuin avauskilpailussa. Myös kuljettajan ajorytmi ja tuntuma oli parempi. Tästä on hyvä jatkaa kohti Joensuun Itärallia, mikkeliläinen päätti.

Ketomaa Racingin värit olivat hyvin edustettuina myös etuvetoisten autojen SM3-luokassa, jossa Ajari Piironen kilpailee M-Sportilta hankitulla Ford Fiesta R2:lla. Nuorukainen oli päättänyt ajaa järkevästi ja tehdä puhtaan suorituksen vaativilla Kouvolan ralliteillä. Kilpailun alkuosalla Piironen oli luokassa seitsemäntenä.

Parempaakin olisi ollut tarjolla rallin loppuosalla, sillä hän kellotti luokkansa kolmanneksi parhaan ajan EK5:lla. Kyseisellä pätkällä auton keula vaurioitui hypyssä, joka aiheutti keskeytyksen seuraavalla siirtymällä.

– Hyppy ei ollut mitenkään raju, mutta puskurin alalippa vääntyi ja vaurioitti jäähdytintä. EK:n jälkeen huomasin, että nesteet valuivat syyläristä. Keskeytys tietenkin harmittaa, mutta alkukausi on näyttänyt, että teemme myös asioita oikein, Piironen korosti.

 

 

Jari Ketomaa pyörähtää EK 5 SM Kouvola rallissa

Julkaissut Automotomaailma Fi Sunnuntaina 17. helmikuuta 2019

 

 

Teksti: Jarno Saari, Ketomaa Racingin tiedotus


Facebook kommentit