Video! Rikkoiko tämä kivi Mikkelsenin menestystoiveet? – “Jousitus hajosi”

9.3.2019 / 10:40
Andreas Mikkelsen koki kovia Meksikon MM-rallissa perjantaina (Kuva: Hyundai Motorsport).

[ A- ] / [ A+ ]

Meksikon MM-rallissa El Chocolaten legendaarinen erikoiskoe tarjosi Hyundai-kuljettaja Andreas Mikkelsenille perjantain ajopäivänä niin ruusuja, kuin risujakin.

Andreas Mikkelsen sai hyvän startin Meksikon MM-ralliin, rallin MM-sarjan kauden kolmanteen osakilpailuun, kun norjalainen täräytti heti perjantain ensimmäiselle erikoiskokeelle El Chocolateen pohja-ajan, lyöden Sebastien Ogierin 2,4 sekunnilla.

– Meillä oli positiivinen aamu. Halusimme päivään hyvän startin ja onnistuimme myös siinä. Tiesimme, että El Chocolaten erikoiskoe tulisi olemaan isossa roolissa, kyseessä päivän pisin erikoiskoe, jonka kaikki tuntevat hyvin. Teimme kaikkemme, että se sujuisi hyvin ja ensimmäisellä ajokerralla meidät palkittiin pohja-ajalla, Mikkelsen kertaa perjantain kulkua Hyundain tiedotteessa.

Seuraavalla erikoiskokeella Mikkelsen ajoi viidenneksi nopeimman ajan, mutta säilytti edelleen kokonaistilanteessa johtoaseman, tosin Ogier nousi jo 0,7 sekunnin päähän. Päivän kolmas ja viimeinen erikoiskoe ennen huoltotaukoa toi Mikkelsenille päivän toisen pohja-ajan ja perjantain aamupäivän lenkin jälkeen johtomarginaali oli 1,6 sekuntia.

Heti huoltotauon jälkeen El Chocolate ajettiin toiseen kertaan ja jos ensimmäinen ajokerta tarjosi Mikkelsenille niitä ruusuja, niin toinen ajokerta menikin sitten sinne risukasan puolelle.

– Iltapäivällä ei sitten onnen osalta muutos olisi voinut olla suurempi kuin mitä se oli. Johdimme kilpailua ja taistelu oli kovaa, mutta El Chocolaten toisella ajokerralla osuin kiveen. Koimme myös rengasrikon ja pysähdyimme vaihtamaan renkaan. Sen jälkeen ajoimme 10 kilometriä ennen kuin jousitus hajosi, joka oli seurausta siitä osumastamme kiveen. Meidän oli pakko pysähtyä, Mikkelsen harmitteli.

Hyundai tiedotti varhain lauantai-aamuna Suomen aikaa, että Mikkelsenin auto on korjattu ja näin Hyundai numero 89 pääsee jatkamaan kilpailua lauantaina Ralli 2 -säännön turvin. Ero kärkeen tosin on kasvanut jo yli puoleen tuntiin ja sijoitus on 19. Monte Carlossa tammikuussa ilman tulosta jäänyt ja helmikuussa Ruotsissa neljänneksi ajanut Mikkelsen on jäänyt ilman palkintosijoitusta 13 MM-rallissa peräkkäin. Meksikossa Mikkelsen oli vuosi sitten neljäs ja neljä vuotta sitten kolmas.

Meksikon MM-ralli jatkuu lauantaina iltapäivällä Suomen aikaa kello 16.23. Ohjelmassa on yhdeksän erikoiskoetta yhteispituudeltaan reilut 138 kilometriä ja kyseessä on Meksikon MM-rallin tämänvuotisen reitin pisin ajopäivä.

 

 

 

 

Lue myös! Ogier vakuutti, suomalaisilla ja Hyundailla synkkä perjantai – “Huikea suoritus” (9.3.2019)

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit