Video! Rovanperä lipsautti Skodan pellolle testierikoiskokeella – Toyotat kärjessä

16.8.2018 / 13:24
Kalle Rovanperän "shakedowniin" mahtui hyvää ja huonoa (Kuva: Red Bull Content Pool).

[ A- ] / [ A+ ]

Toyota-kuljettajat Ott Tänak ja Jari-Matti Latvala olivat parhaassa vauhdissa torstaina aamupäivällä ajetulla Saksan MM-rallin testierikoiskokeella. Uransa ensimmäiseen asfalttiralliin tehdastallin kalustolla starttaava Kalle Rovanperä lipsautti Skodan pellolle ensimmäisellä ajokerralla.

Saksan testierikoiskoe oli reilut viisi ja puoli kilometriä pitkä St. Wendeler Land ja tuttuun tapaan erot kärjessä olivat minimaalisen pienet. Viisi nopeinta kuljettajaa mahtui alle sekunnin sisään, eikä sijalle 10. päätynyt Teemu Suninenkaan jäänyt kärjestä kuin kolme sekuntia. Suninen kilpailee ensimmäistä kertaa urallaan Saksan MM-rallissa WRC-kalustolla ja jokelalainen ottikin “shakedownista” kaiken hyödyn irti ajamalla sen läpi kuuteen kertaan.

Suomen MM-rallissa voittoa juhlinut Ott Tänak jatkoi siitä mihin Jyväskylässä jäi olemalla nopein. Virolaisen tallikaveri Jari-Matti Latvala löysi myös heti hyvän vauhdin häviten Tänakille vain 0,2 sekuntia. Maailmanmestaruudesta taistelevat Sebastien Ogier, sekä MM-pistejohtaja Thierry Neuville löytyivät tuloksista sijoilta kolme ja neljä. Kolmas Toyota-kuljettaja, Esapekka Lappi, oli kahdeksanneksi nopein jääden kärkivauhdista 1,8 sekuntia.

WRC2-luokassa nopeimman ajan ajoi paluun MM-sarjaan seitsemän kuukauden tauolta tehnyt Eric Camilli, joka löi Skodan asfalttispesialistin Jan Kopeckyn 0,7 sekunnilla. Kalle Rovanperä kilpailee Saksassa ensimmäistä kertaa asfalttikilpailussa tehdastallin kalustolla ja avaus oli hyvä, kun puuppolalainen oli kolmanneksi nopein. Tosin aivan täysin ongelmitta ei testierikoiskoe Rovanperältä sujunut, sillä ensimmäisellä ajokerralla Skoda lipsahti ulos tieltä ja pellolle. Mitään suurempaa vahinkoa autoon ei kuitenkaan tullut. Jari Huttunen ajoi viidenneksi nopeimman ajan jääden kärjestä 1,4 sekuntia.

Saksan MM-rallin avauserikoiskoe, pari kilometrinen St Wendellin yleisöerikoiskoe, ajetaan tänään torstaina illalla. Toden teolla kilpailu saadaan käyntiin perjantai-aamuna, kun ohjelmassa on kuusi erikoiskoetta yhteispituudeltaan reilut 100 kilometriä.

Testierikoiskokeen tulokset

1) Ott Tänak (Toyota) 2.52,9
2) Jari-Matti Latvala (Toyota) + 0,2
3) Sebastien Ogier (Ford) + 0,6
4) Thierry Neuville (Hyundai) + 0,7
5) Dani Sordo (Hyundai) + 0,9
6) Elfyn Evans (Ford) + 1,4
6) Craig Breen (Citroen) + 1,4
8) Esapekka Lappi (Toyota) + 1,8
9) Mads Östberg (Citroen) + 2,5
10) Teemu Suninen (Ford) + 3,0

WRC2-luokka

1) Eric Camilli (Ford) 3.04,5
2) Jan Kopecky (Skoda) + 0,7
3) Kalle Rovanperä (Skoda) + 1,3
3) Pierre-Louis Loubet (Hyundai) + 1,3
5) Jari Huttunen (Hyundai) + 1,4
6) Simone Tempestini (Citroen) + 1,6
7) Fabian Kreim (Skoda) + 1,7
8) Kajetan Kajetanowicz (Ford) + 2,1
8) Jose Antonio Suarez (Hyundai) + 2,1
8) Yoann Bonato (Citroen) + 2,1

 

 

Lue myös! Kalle Rovanperä koki saman minkä isänsä 16 vuotta sitten – “Paska homma, mutta sellaista sattuu” (16.8.2018)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti
Video: Cliowilli96 (YouTube)


Facebook kommentit