Video! Rovanperän hurja tilanne katsojan kuvaamana – Brittitoimittajalta käsittämätön kommentti

16.10.2021 / 19:40
Kalle Rovanperä ajaa Espanjan MM-rallissa sijalla viisi (Kuva: Toyota Gazoo Racing).

[ A- ] / [ A+ ]

Kalle Rovanperän hurja tilanne Espanjan MM-rallin yhdeksännellä erikoiskokeella tarttui katsojan kameraan.

Kyseessä oli Espanjan MM-rallin yhdeksäs ja lauantain kolmas erikoiskoe, reilut 24 kilometriä pitkä El Montmell ja sen ensimmäinen ajokerta. Kalle Rovanperä hävisi pohja-ajan tehneelle ja yleiskilpailua johtavalle Thierry Neuvillelle 7,3 sekuntia ja erikoiskokeen maaliin saapuessaan suomalaiskuljettajan Toyotan keula oli täynnä heinää.

– Meillä oli todella iso tilanne, ehkä yksi isoimmista koko urallani. Olimme onnekkaita, että selvisimme siitä, Rovanperä kommentoi erikoiskokeen maalissa.

Myöhemmin huoltotauolla Rovanperä kertasi tapahtunutta YLE:n haastattelussa ja tilanteesta oli tarjolla myös videokuvaa (katso alapuolelta).

– Todella kovavauhtinen paikka, nypyn jälkeen heti vasen-oikea-yhdistelmä. Ylitin nypyn liian kovaa vauhtia ja väärää linjaa, enkä päässyt ollenkaan vasemmalle. Ajoin hirveällä tuurilla metallitolpan vierestä suoraan pellolle. Oli hyvää tuuria, että pääsimme takaisin tielle. Takana oli vain peltoa. Ei ehkä näyttänyt pahalta, mutta hytissä oli aika ikävä tunne mennä kutosvaihteella mutkasta suoraksi, Rovanperä kuvaili.

Katsojan kuvaama video Rovaperän tilanteesta levisi tottakai nopeasti sosiaalisen median kanavilla ja sitä kommentoitiin paljon. Lähes täydellisen rimanalituksen kommentillaan suoritti tunnettu brittiläinen rallitoimittaja Colin Clark, joka näki tilanteessa mahdollisuuden sille, että Rovanperä olisi syyllistynyt oikaisuun reitillä.

– Olen aina ajatellut, että juuri tämä tekee rallista hieman erikoisempaa. Valitettavasti sääntöjen tekijät eivät ja epäilenpä, että tämä johtaa vierailuun tuomariston huoneessa, Clark twiittasi.

Clarkin näkemys tuomittiin muiden toimesta välittömästi.

– Luulet, että hän piti kaasun pohjassa ja leikkasi mutkan tarkoituksella, Clarkilta kysyttiin.

– En todellakaan tiedä, vaikea sanoa, mutta tuomaristo voi hyvinkin haluta kuulla selityksen tapahtuneesta, Clark jatkoi.

Kun lauantain osalta yleiskilpailun kärki on saapunut viimeisen erikoiskokeen maaliin, on Neuvillen johto Elfyn Evansiin 16,4 sekuntia. Sebastien Ogier ajaa kolmantena, 38,7 sekunnin päässä kärjestä ja neljäntenä oleva Dani Sordo on jäänyt Ogierista vain 1,2 sekuntia. Rovanperän viides sija on melko lailla kiveen hakattu, sillä Sordoon eroa on reilut puoli minuuttia ja takana kuudentena oleva Gus Greensmith on jäänyt Rovanperästä reilut kaksi ja puoli minuuttia.

Sunnuntaina, kilpailun päätöspäivänä, ohjelmassa on neljä erikoiskoetta yhteispituudeltaan 50,90 kilometriä. Niistä ensimmäinen käynnistyy kello 8.00 Suomen aikaa.

 

 

 

 

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Kommentit: YLE, Twitter, erikoiskokeen maalihaastattelu WRC All Live -palvelussa


Facebook kommentit