Video! Rovanperän Jyväskylän kenraali Supran ratissa – “Luvassa tiukka kamppailu”

30.9.2021 / 10:30
Kalle Rovanperä juhli voittoa Kreikan MM-rallissa (Kuva: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool).

[ A- ] / [ A+ ]

Tänä vuonna kaksi MM-rallia voittanut Kalle Rovanperä starttaa urallaan ensimmäistä kertaa Jyväskylän MM-ralliin WRC-auton ratissa. Ja heti kilpailun suurimpana ennakkosuosikkina.

Jossain määrin on hämmästyttävä tilanne, kun miettii, että edellisen kerran kun Jyväskylässä ajettiin rallin MM-pisteistä vain kaksi vuotta sitten, kilpaili Kalle Rovanperä, 20, Skodan Rally2-autolla WRC2 Pro -luokassa. Toisaalta Rovanperän kohdalla sanaa hämmästyttävä on jo käytetty niin paljon, että pitäisikö tämän huippulahjakkaan nuorukaisen kohdalla enää mikään hämmästyttää.

Rovanperä yhdessä kartanlukijansa Jonne Halttusen kanssa lähtevät Jyväskylän MM-ralliin allaan voitot Virosta ja Kreikasta, sekä kolmas sija Belgian asfaltilta. Vaikka kyseessä onkin Rovanperän uran ensimmäinen Jyväskylä WRC-auton ratissa, on perjantaina 21 vuotta täyttävä puuppolainen kilpailun suurin ennakkosuosikki. Rovanperä itse ennakoi luvassa olevan tiukka taistelu kärkisijoista.

– Meillä on kolme erittäin hyvää rallia, mistä on suuri apu tähän kilpailuun lähdettäessä. Luulen kuitenkin, luvassa on tiukka kamppailu. Toivottavasti viikonlopusta tulee meille hyvä, Rovanperä kommentoi Toyota-tallin tiedotteessa.

Ensimmäisen kerran Rovanperä nähtiin kilpailemassa Jyväskylän MM-rallissa reilut kolme vuotta sitten ja tuosta kilpailusta muistetaan erityisesti Skodan konepelti pystyssä eteneminen erikoiskokeella ja ylivoimaisen luokkajohdon menettäminen. Vuotta myöhemmin Rovanperä voitti Jyväskylässä WRC2 Pro -luokan ja viime vuonna edessä piti olla se odotettu ensimmäinen kotikilpailu WRC-auton ratissa, mutta koronaepidemia oli toista mieltä.

Rovanperä odottaa tulevana viikonloppuna ajettavaa rallin MM-sarjan kauden kymmenettä osakilpailua suurella innolla. Rovaniemeltä helmikuussa tuli toinen sija, joten olisiko nyt sitten vuorossa voitto, kauden toisesta kotikilpailusta.

– WRC-autolla ajaminen Suomen MM-rallissa, siitä tulee tähänastisen urani mahtavin juttu! Kotikilpailu on aina kotikilpailu ja Suomen MM-rallissa on jotain aivan erityistä. Se on normaalisti todella hieno tapahtuma ja tunnelman voi todellakin aistia. On hienoa nähdä faneja reitin varrella kannustamassa meitä, viime viikonloppuna Lapualla Drift Madness -tapahtumassa komeaa Toyota Supraa näyttävästi piiskannut Rovanperä hehkuttaa.

Tähän mennessä Rovanperä on osallistunut WRC-autolla 16 MM-ralliin ja palkintosijoituksia Toyota-kuljettaja on saavuttanut niistä viisi kappaletta (2-1-2). Viiden parhaan joukkoon Rovanperä on kaasutellut peräti 11 kertaa ja ilman tulosta hän on jäänyt vain kahdesti. Uran 17. MM-ralliin WRC-autolla Rovanperän voidaan sanoa ensimmäisen kerran starttaavan toden teolla ennakkosuosikkina ja monien ennakkokaavailuissa jopa suurena sellaisena.

– Nyt kun Jyväskylässä ajetaan vähän myöhäisempänä ajankohtana, olosuhteet saattavat olla erittäin vaikeat, jos on märkää ja mutaista. Se voi vähän vaikuttaa asioihin, mutta odotan silti kilpailua todella innoissani, Rovanperä päätti.

Secto Rally Finland, Jyväskylän MM-ralli, käynnistyy erikoiskokeiden osalta perjantaina ja maaliin saavutaan sunnuntaina.

Kalle Rovanperän MM-rallit WRC-autolla

1. Viro 2021
1. Kreikka 2021
2. Rovaniemi 2021
3. Ruotsi 2020
3. Belgia 2021
4. Turkki 2020
4. Monte Carlo 2021
5. Monte Carlo 2020
5. Meksiko 2020
5. Viro 2020
5. Monza, Italia 2020
6. Kenia 2021

22. Portugali 2021
25. Sardinia, Italia 2021

Kesk. Sardinia, Italia 2020
Kesk. Kroatia 2021

 

 

 

 

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Kommentit: Tiedote
YouTube-video: Mikko Härkönen

 

Toyota lähellä hienoa rajapyykkiä – “Emme voi ottaa mitään itsestäänselvyytenä”


Facebook kommentit