Video! Salolta rehti onnittelu mestarille – “Moni oli lynkkaamassa mua vuosi sitten”

30.9.2019 / 20:37
Juha Salo ajoi Salo-Turku SM-rallissa toiseksi ja pokkasi SM1-luokan hopeaa (Kuva: RPF).

[ A- ] / [ A+ ]

SM1-luokan pistejohtajana rallin SM-sarjan kauden viimeiseen osakilpailuun lähtenyt Juha Salo pokkasi kauden päätteeksi SM-hopeaa. Salo kävi kilpailussa jo parinkymmenen sekunnin johdossa mestaruuden kannalta ainoaan haastajaansa Teemu Asunmaahan nähden, mutta haastajan onnistunut hyökkäys lauantaina käänsi lopulta tilanteen.

Juha Salon johtomarginaali SM1-luokan pisteissä ennen Salon ja Turun seudulla viime viikonloppuna ajettua kauden viimeistä osakilpailua oli neljä pistettä. Lähtökohta kauden finaaliin oli selvä, Salo olisi mestari jos olisi lopputuloksissa Asunmaan edellä. Alku lupasikin hyvää, kun Asunmaa sortui perjantaina ajovirheeseen ja lauantaihin lähdettäessä Salon johtomarginaali ainoaan haastajaansa nähden oli jo 20,7 sekuntia.

– Kahdenkymmenen sekunnin ero vie vähän paineita, mutta ei tässä ole varaa helpottaa, Salo kokeneena kilpailijana piti sampanjat vielä jäissä perjantai-iltana, vaikka parinkymmenen sekunnin ero yleensä SM-rallissa kovaa valuuttaa onkin.

Asunmaa sai heti lauantain ensimmäisellä erikoiskokeella hurjan iskun päälle ja huoltotauolle saavuttaessa Salon johtomarginaali oli enää 0,6 sekuntia. Heti huoltotauon jälkeisellä erikoiskokeella Asunmaa nousi ensimmäistä kertaa kilpailussa Salon edelle ja piti asemansa aina maaliin asti, ajaen lopulta SM1-luokan voittoon ja Suomen mestaruuteen. Salolle ja hänen kartanlukijalleen Topi Luhtiselle siis SM1-luokan hopeaa.

– Kai tässä kohtaa voi sanoa, että hopea ei ole tässä porukassa häpeä. Pieni pettymys kuitenkin tottakai, voittamaan lähdin. Teemu ajoi tosi vahvan päivän, kaikki kunnia hänelle siitä, Salo kehui Asunmaata sen jälkeen, kun oli ensin käynyt rehdisti onnittelemassa ja halaamassa (katso videolta alapuolella) tuoretta Suomen mestaria kilpailun jälkeen.

Salo harmitteli kilpailun jälkeen sitä, että otti aamun erikoiskokeet liian varman päälle. Toisaalta kokenut kilpailija myös myönsi, että jos koko päivän ajan olisi ajanut samanlaista vauhtia kuin mitä kuudennella ja seitsemännellä erikoiskokeella, niin noutaja todennäköisesti olisi odottanut tien sivussa.

– Kyllä tämä on parempi vaihtoehto lähteä rakentamaan tulevaa tästä, Salo käänsi katseita jo kauteen 2020 viitaten siihen, että auto on ehjänä maalissa.

Uuden kauden alkuun on aikaa reilut kolme ja puoli kuukautta. Salolle nyt tullut mitali on yleisessä rallin SM-sarjassa uran 18. (9-7-2), kun taas kartanlukija Luhtiselle ensimmäinen. Vaikka Salon palkintovitriinit kotona Nummi-Pusulassa ovatkin jo tupaten täynnä pokaaleja ja komeita saavutuksia, niin nälkää vielä riittää. Varsinkin, kun uran kymmenes yleisen SM-sarjan mestaruus oli nyt niin lähellä ja epäilijöille voisi vaikka vielä kertaalleen lyödä jauhoja suuhun.

– Kyllä se näin on, jatketaan toki, se kun vähän toimenkuvaan kuuluu. Ja hopea jätti nälkää tottakai. Aika moni oli lynkkäämässä mua vuosi sitten, että Salon kuuluisi olla kotona ja pysyä siellä, että aika on jo ohi. Mutta ei se vielä ole. Ehkä tämä meni yläkanttiin siihen nähden mitä odotin. Tottakai olisin halunnut päättää voittoon, mutta nyt en ihan siihen pystynyt. Tälläistä tämä sportti on joskus, Salo muistutti.

 

 

Lue myös! Huikea nousu toi Asunmaalle mestaruuden – “Parhaimmillaan selkä seinää vasten” (30.9.2019)

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit