MOTORSPORT

Video! Taisko Larion viimeistelytestit kypäräkameran kautta – “Jyväskylästä on hienoja muistoja”

Taisko Larion ja kartanlukija Tatu Hämäläisen kesäloma on ohi. Viimeksi kaksikko ajoi kilpaa Sardinian MM-rallissa Italiassa kesäkuun alkupuolella, josta tuloksena oli komea kakkostila.

Tällä viikolla on palattu sorvin ääreen, kun valmistautuminen torstaina käynnistyvään Suomen MM-ralliin on alkanut täydellä tohinalla.

– Fiilikset ennen kisaa ovat äärimmäisen hyvät. Meillä on Jyväskylästä hienoja muistoja, kun vuonna 2016 oltiin luokassa toisia. Pitkä on tauko kotimaisista ralleista, sillä viimeksi on Suomessa ajettu kilpaa edellisen vuoden syyskuussa, Lario muistelee.

Tänä vuonna Lario on saalistanut WRC3-luokassa jo kaksi palkintosijoitusta kolmella yrittämällä. Haaveena ja tavoitteena on napata sesongin avausvoitto kotirallista.

– On mahtavaa palata maailman parhaille ralliteille. Odotan kisaa todella innolla. Nuotitus on sujunut hyvin ja myös testit maanantaina menivät loistavasti. Auto ja mies ovat täydessä tikissä. Tottakai me lähdetään voittoa hakemaan, mutta pitää muistaa, että varsinkin toiseen kertaan ajettavilla erikoiskokeilla rengasrikkojen vaara on aina olemassa. Ehdottomasti kuitenkin tähdätään sinne korkeimmalle korokkeelle, Lario vakuuttaa.

Lario on kauden puolivälin krouvin jälkeen kaksivetoisten MM-sarjassa jaetulla neljännellä sijalla. Sarjaa johtava Jean-Baptiste Franceshi on ajanut kaksi kilpailua Lariota enemmän. WRC3-luokassa autokunnat voivat ajaa seitsemän osakilpailua, joista kuuden parhaan tulokset lasketaan lopullisiin pisteisiin.

– Todellakin mestaruus on edelleen se kirkkain tavoite. Voittoa haetaan “Jyskälästä”, mutta mahdollisimman korkea pistepotti on se tärkein juttu. Monet ovat ajaneet jo viisi kisaa ja meillä on vasta kolme rallia takana. Meillä on todella hyvä mahdollisuus loppukaudesta, Lario muistuttaa.

CHL Sport Auto -tallissa ajava Lario ei ollut viime vuonna mukana Suomen MM-rallissa, mutta se ei ole minkäänlainen ongelma. Yksi helpottava tekijä on myös rutkasti uudistunut reitti.

– Viime vuonna en tosiaan ollut Jyväskylässä mukana, mutta onneksi reitti on muuttunut paljon. Silloin ne kuskit, jotka olivat täällä viime kaudella, eivät saa niin paljon etua. Isot kehut täytyy antaa järjestäjälle reitistä. Näyttää todella loistavalta. On mahtavaa, että ei ole tehty mitään keinotekoisia hidasteita, vaan on otettu mukaan enemmän pienen tien osuuksia, Lario kehuu.

Kesäloman Lario on viettänyt ladaten akkuja kauden tiukkaan loppurutistukseen.

– Me on koitettu keskittyä välillä muuhunkin kuin ralliin, vaikka se on välillä vaikeaa. Olen mökkeillyt ja urheillut paljon. Ylipäätään olen koittanut tehdä paljon muita juttuja kuin rallia, mutta tiukkaa se on tehnyt, 22-vuotias helsinkiläinen naurahtaa.

Suomen MM-ralli käynnistyy torstaina ja päättyy sunnuntaina.

 

Tade Lario – Pre-test Rally Finland 2018Jump onboard and see how our test for Neste Rally Finland went!

Hyppää kyytiin ja näe miten testipäivä Neste Rallia varten sujui!

#PreTest #RallyFinland #WRC3 CHL SPORT AUTO
Peugeot #208R2 Peugeot Sport
Selekta #vauhdillatöihin #peukkutälle
Verisure Suomi #smartalarms
Verhoomo Sorsa Oy

Julkaissut Tade Lario Maanantai 23. heinäkuu 2018

 

Teksti ja kuva: Taisko Larion tiedote

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com