Video! Tanskassa hurja joukkokolari – Suomalaiskuljettajat välttivät tilanteen

7.9.2019 / 17:03
Citroen DS3 Cupissa rytisi ja kunnolla (Arkistokuva: Mascot DTC).

[ A- ] / [ A+ ]

Rata-autoilun Citroen DS3 Cupin osakilpailussa Tanskassa nähtiin hurja joukkokolari, kun sateen kastelemalla radalla peräti 11 autoa ajoi ulos samassa mutkassa.

DTC-sarjan (Danish Thundersport Championship) kauden päätapahtuma, GP Danmark, ajetaan tänä viikonloppuna Jyllandsringenin radalla Silkeborgissa. Mukana on myös Citroen DS3 Cup, jolle tänä viikonloppuna ajettava kilpailutapahtuma on kauden kuudes. Jokaisena viikonloppuna ohjelmassa on aika-ajot, sekä kaksi kilpailulähtöä.

Lauantain kilpailulähtö käynnistyi kuivalla radalla, mutta kesken kilpailun käynnistynyt rankkasade kasteli radan nopeasti ja kuivan kelin renkailla liikkeellä olleet kilpailijat olivat hätää kärsimässä. Vaikka osa radasta suorastaan lainehti, ei kilpailun johto jostain syystä keskeyttänyt kilpailua punaisella lipulla. Ei, ennen kuin oli lopulta pakko.

Rankkasade teki kilpailusta lopulta todellisen romurallin ja vielä kaiken lisäksi samassa mutkassa. Suorassa tv-lähetyksessä kuva kääntyi kyseiseen mutkaan, kun päin ratavallia oli ehtinyt ajaa jo kolme autoa, joista yksi oli kaiken lisäksi katollaan. Hetkeä myöhemmin autoja ajoi samassa mutkassa ulos vielä lisää, yksi jopa pyörähtäen muutaman kerran katon kautta ympäri muiden autojen päällä, ja lopulta ennen punaista lippua ulos ehtii ajamaan 11 autoa.

Mukana kilpailussa oli myös kaksi suomalaiskuljettajaa, Jaakko Louhi, sekä Linda Vekka, jotka molemmat ovat kiertäneet sarjaa koko kauden ajan. Suomalaiskaksikko ajoi joukkokolarin tapahtumahetkellä sijoilla 12. ja 15. ja he ehtivät hidastaa vauhtia punaisten lippujen myötä, välttäen ulosajon ja kolaroinnin muiden autojen kanssa.

Ensitietojen mukaan tilanteessa selvittiin ilman vakavia loukkaantumisia. Katso video hurjasta joukkokolarista alapuolelta, tapahtumat käynnistyvät ajassa 16.28.

 

 

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com

YouTube-video: Mascot DTC


Facebook kommentit