Video! Tässä hypyssä Evans loukkaantui – Ajoi Rally Estonian maaliin asti

18.7.2019 / 14:11
Elfyn Evans Rally Estoniassa viime viikonloppuna (Kuva: RPF).

[ A- ] / [ A+ ]

Elfyn Evansin loukkaantumiseen johtanut hyppy Rally Estoniassa viime viikonloppuna ja sen raju alastulo tapahtui jo toisella erikoiskokeella, kilpailun avauspäivänä.

Rallin MM-sarjan Instagram-sivulla julkaistulla videolla voi nähdä Elfyn Evansin hypyn ja siitä rajun alastulon monestakin eri kamerakulmasta. Juuri ennen tuota kyseistä hyppyä ja alastuloa Evansin kartanlukijan Scott Martinin nuotti kertoo kaiken olennaisen.

– Big jump, iso hyppy, Martin lukee nuottivihkostaan.

Pari sekuntia myöhemmin Evansin ohjastama Ford Fiesta WRC -auto hyppää korkealle ja tulee rajusti keula edellä takaisin alas tielle. Kuljettajan hengitys on sen jälkeen raskasta ja kartturi huomaa tämän heti, että vieressä vasemmalla kaikki ei ole kunnossa. Mitä todennäköisemmin Evansin selkä otti hypyn alastulossa osumaa ja kansankielellä sanoen, “ilmat lähtivät kuskista pihalle”.

– Oletko kunnossa, Martin kysyy saamatta kuitenkaan vastausta, kaikki kun tietävät miten vaikeaa puhuminen on silloin, kun ne “ilmat ovat tulleet pihalle”.

Evans ja Martin ajoivat kuitenkin niin erikoiskokeen, kuin kilpailunkin maaliin asti ja sijoitus oli lopulta neljäs. Eroa voittajaan Ott Tänakiin kertyi lähes kaksi minuuttia, mutta kolmanteen sijaan (Esapekka Lappi) eroa oli kohtuulliset 20,6 sekuntia. Keskiviikkona M-Sport Ford -talli tiedotti, että Evans ei pysty osallistumaan Suomen MM-ralliin ja hänen tilallaan ajaa toinen britti, Gus Greensmith. Evansilla on edessään sairausloma.

– Olen äärimmäisen pettynyt joutuessani jättämään Suomen MM-rallin väliin. Tätä on erittäin vaikeaa hyväksyä, mutta minun täytyy luottaa asiantuntijoihin tässä kohtaa. Nyt minun täytyy keskittyä toipumiseeni, jotta voin hypätä taas ratin taakse mahdollisimman nopeasti, Evans kommentoi M-Sport Fordin tiedotteessa.

Suomen MM-ralli käynnistyy torstaina 1. elokuuta.

 

 

Lue myös! Greensmith korvaa Evansin, suomalaisvalmentaja luottavainen – “Tämän takia tehty töitä” (18.7.2019)

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com

 


Facebook kommentit