MOTORSPORT

Video! Tässä syy Ogierin rengasrikkoon – Iso vaikutus mestaruustaisteluun

Rallin hallitseva maailmanmestari Sebastien Ogier koki kovia Saksan MM-rallissa lauantaina Panzerplatten legendaarisella erikoiskokeella.

M-Sport Fordin Sebastien Ogier oli Saksan MM-rallissa 12 ajetun erikoiskokeen jälkeen toisena, 13,6 sekuntia rallia johtaneesta Ott Tänakistä jääneenä. 13. erikoiskoe, legendaarinen Panzerplatte toiseen kertaan, kuitenkin tuhosi Ogierin haaveet kilpailun voitosta, sekä vaikeutti suuresti ranskalaisen kuudennen maailmanmestaruuden metsästystä, kun rengasrikko maksoi aikaa lähes kaksi minuuttia.

– En tiedä miten se oikein tapahtui. Ajoin samaa linjaa kuin aina. Noiden kivien kanssa se vain on hieman lottoa, Ogier kommentoi erikoiskokeen maalissa.

Panzerplatten kivillä tarkoitetaan tietä reunustavia Hinkelsteinin kiviä, joihin Ogier vasemmalle kääntyvässä mutkassa osui. Kuten videolta voi havaita, osuma ei ollut mitenkään kova, mutta riittävä aiheuttamaan rengasrikon. Ogier ajoi rikki menneellä renkaalla erikoiskokeen maaliin asti ja sijoitus oli 21.

Kokonaistilanteessa Ogier on ennen sunnuntain kolmea viimeistä erikoiskoetta seitsemäntenä. Andreas Mikkelsen kuudentena on vain puolen sekunnin päässä, mutta viidentenä olevaan Esapekka Lappiin eroa on jo lähes minuutti. MM-taistelun kannalta Ogierin tilanne vaikeutui huomattavasti, sillä ennen Saksan osakilpailua 21 pistettä edellä ollut Neuville on tällä hetkellä kilpailussa neljäntenä.

 

 

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti
Video: MPMotorsport Performance (YouTube)

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com