Video! Tidemandin Turkin MM-rallin kenraali Ruotsissa päättyi ulosajoon

10.9.2018 / 06:44
Pontus Tidemand ehti vielä kuvaan ehjällä autolla, noin 300 metriä ennen ulosajoa (Kuva: RPF).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin MM-sarjassa WRC2-luokan maailmanmestaruudesta tänä vuonna tiukasti taisteleva luokan hallitseva maailmanmestari Pontus Tidemand kilpaili viime viikonloppuna kotimaassaan Ruotsissa. Tidemandin kilpailu East Sweden Rallin hallitsevana voittajana tosin päättyi varsin lyhyeen.

East Sweden Ralli oli Ruotsin rallisarjan kauden kuudes osakilpailu. Kaksipäiväisessä kilpailussa ajettiin soralla reilut 104 ek-kilometriä, kolme ensimmäistä erikoiskoetta perjantaina ja loput seitsemän lauantaina. Rallin MM-sarjassa viime vuonna WRC2-luokan maailmanmestaruuden voittanut Pontus Tidemand nähtiin mukana puolustamassa viimevuotista voittoaan, joka tuli silloin lähes kahden ja puolen minuutin voittomarginaalin turvin.

Tällä kertaa ei Tidemandin kilpailusta kuitenkaan mitään suurta menestystarinaa tullut. Perjantain jälkeen yleiskilpailua 6,9 sekunnilla johtanut Tidemand kun meni ja ajoi rajusti ulos heti lauantain ensimmäisellä erikoiskokeella ja edessä oli keskeytys. Tiimi yritti saada auton korjatuksi vielä erikoiskokeella ja sitä kautta saada Tidemandin mukaan vielä iltapäivän erikoiskokeille, mutta hyvä yritys jäi lopulta ilman palkintoa.

– Fiilis ensimmäiselle erikoiskokeelle lähdettäessä oli hyvä ja sain hyvän rytmin heti päälle. Kolme kilometriä oli ajettu, kun kuulin nuotin väärin ja siitä seurasi kovavauhtinen ulosajo. Ei lähtenyt päivä ihan niin käyntiin kuin olisimme halunneet, Tidemand harmitteli Facebook-sivullaan.

Kilpailun yleiskilpailun voittoon ajoi Martin Berglund, 10,3 sekunnin erolla ennen toiseksi sijoittunutta Mattias Adielssonia. Johan Holmberg oli kolmas. Sekä Berglund, että Adielsson ajoivat molemmat Skoda Fabia R5 -autoa ja kärkikymmenikköön näitä rallimaailman johtavia R5-luokan autoja mahtui peräti seitsemän kappaletta. Kilpailussa ei ollut mukana suomalaiskuljettajia.

Tidemand varmasti toivoo mielessäin, että vanha sanonta “huono kenraali tietää hyvää ensi-iltaa” pitäisi tällä kertaa paikkansa, ajaahan ruotsalaiskuljettaja ensi viikonloppuna Turkin MM-rallissa. Kyseessä on Tidemandille ehdottomasti kauden tähän asti tärkein kilpailu, sillä ensimmäistä kertaa vastaan asettuu kuluvalla kaudella Jan Kopecky, Tidemandin tallikaveri Skodalla, joka johtaa WRC2-luokkaa seitsemän pisteen erolla ennen Tidemandia.

Skodan johto ilmoitti aiemmin kesäkuussa, että se tulee antamaan kuljettajilleen, niin Tidemandille, kuin Kopeckyllekin, yhtälaiset mahdollisuudet taistella tänä vuonna WRC2-luokan maailmanmestaruudesta. Tidemandin voittaessa mestaruus olisi hänelle tässä luokassa toinen viime vuonna tulleen mestaruuden jatkoksi, kun taas Kopeckyn uran paras loppusijoitus tähän mennessä kyseisessä luokassa on ollut neljäs (2016, 2017).

Turkin MM-ralli käynnistyy torstaina.

 

PT Vlog Day 2 – Linköping

Sometimes things don’t go as planned and today was one of those days.?? Nevertheless, huge thanks to the spectators that helped us! Now it’s all about looking forward and focus on Rally Turkey – but before leaving this weekend behind, have a look at today’s Vlog/Recap!?? Rally-SM – East Sweden Rally

Julkaissut Pontus Tidemand Lauantai 8. syyskuu 2018

 

Lue myös! Skodalta hieno ja urheilullinen päätös mestaruustaistelun suhteen – “Paras voittakoon” (23.6.2018)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit