MOTORSPORT

Video: Toni Kuhanen sinetöi hattutempun Autokrossi-luokassa – “Aika täydellinen päivä oli”

Kun rallicrossin SM-sarjasta on nyt ajettu kolme osakilpailua, niin kahdessa eri luokassa yksi on ollut ylitse muiden niin Hyvinkäällä, Honkajoella, kuin Kaanaallakin. Crosskartissa hattutemppuun on yltänyt kolme voittoa saavuttanut Leevi Lassila ja Autokrossi-luokkaa on puolestaan hallinnut suvereeniin tyyliin Toni Kuhanen.

Toni Kuhasen vauhtiin ei kukaan pystynyt vastaamaan Kaanaan radalla lauantaina ajetussa rallicrossin SM-sarjan kauden kolmannessa osakilpailussa. Kuhanen oli kaikissa alkuerissä nopein ja ajat olivat kaiken lisäksi vielä täysin eri sekuntiluvuilla, kuin muilla. Semifinaalista Kuhanen nappasi erävoiton ja kokonaisaikakin oli koko porukan nopein. Finaalissa Kuhanen ampui lähdöstä kärkeen ja ajoi ruutulipulle ykkösenä reilun sekunnin voittomarginaalin turvin.

– Sanotaan näin, että aika täydellinen päivä oli. Kaikki lähdöt “piikkiin” ja jokaisesta voitto. Semifinaalissa jo hieman hölläilin, kun katsoin, että pääsen varmasti finaaliin. Ja finaalissakin kun näki, että rakoa tulee ja rata oli huonommassa kunnossa, niin otettiin vähän iisimmin tietyissä kohdissa, Kuhanen kertasi voittoisaa kilpailupäiväänsä.

Ennen kuluvaa kautta Kuhanen ei ollut voittanut rallicrossissa yhtään SM-osakilpailua, mutta nyt voittoputki on siis jo kolmen osakilpailun mittainen, kun kaudesta on ajettu kolme osakilpailua. Moni pohtikin Kaanaan rata-alueen varikolla, että mistä Mikkelin Urheiluautoilijoiden kuljettaja on tämän hurjan voittovireensä nyt löytänyt.

– Autoa on saatu kehitettyä eteenpäin. Ja kokemusta on tullut lisää, tämä on kuitenkin vasta kolmas kausi rallicrossia, eikä jokkistakaan ole tullut eläessäni yhtään lähtöä ajettua. Lähdöt on nyt onnistunut tosi hyvin ja ajo sujunut, Kuhanen pohti menestyksen avaimia.

Summa summarum: kuljettajalla homma toimii, auto toimii, tiimi toimii, eli kaikki siis toimii tällä hetkellä.

– Ja ruokahuolto tottakai, Kuhanen naurahtaa.

– Kaikki tosiaan toimii. Hyvä henki ja kaikki puhaltaa yhteen hiileen. Ja sen se vaatiikin. Vaikka olisi hyvä kuljettaja ja hyvä auto, niin ei se pelkästään riitä, Kuhanen muistuttaa.

Kun ennen Kaanaan osakilpailua SM-pisteissä toisena ollut Jori Seppälä jäi nyt kokonaan ilman pisteitä, niin Kuhasen johtomarginaali toiseksi nousseeseen Tero Tukiaiseen nähden on jo 20 pistettä. Kun ajamatta on vielä Jalasjärven ja Kouvolan osakilpailut, niin Kuhanen ei suostu vielä puhumaan Suomen mestaruudesta.

– Ei vielä. Kouvolassa, viimeisen lähdön jälkeen aikaisintaan, Kuhanen hymyili.

Rallicrossin SM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan 19. elokuuta Jalasjärven radalla.

Autokrossin finaalin lopputulokset

1) Toni Kuhanen (Toyota) 3.31,270
2) Tero Tukiainen (Toyota) 3.32,495
3) Tuomas Venäläinen (Datsun) 3.32,956
4) Ville Mikkonen (Toyota) 3.36,059
5) Ville Rautiainen (Ford) 3.40,665
6) Timo Laapotti (Toyota) Keskeytti

SM-pisteet 3/5 osakilpailua

1) Toni Kuhanen (Toyota) 87
2) Tero Tukiainen (Toyota) 67
3) Tuomas Venäläinen (Datsun) 48
4) Jori Seppälä (Toyota) 45
5) Joni-Pekka Rajala (Datsun) 43
6) Ville Mikkonen (Toyota) 39

 

 

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com