Videot! DTM-kauden toinen lähtö viihdettä parhaimmillaan – “Elämäni hienoin kilpailu”

9.5.2018 / 16:15
DTM-kauden toinen kilpailulähtö oli värikäs näytelmä (Kuva: Audi Mediacenter).

[ A- ] / [ A+ ]

Rata-autoilun DTM-sarjan kauden toinen kilpailulähtö Hockenheimissa, Saksassa viime sunnuntaina tarjosi parasta mahdollista viihdettä autourheilun ystäville. Jännittävän ja tapahtumarikkaan kilpailun voittoon ajoi Timo Glock, joka samalla nousi kuljettajien pisteissä kärkipaikalle.

Lauantain kilpailulähdössä Mercedes oli napannut kaksoisvoiton, mutta sunnuntaina kaikki DTM-sarjan kolme autonvalmistajaa saivat kuljettajansa palkintopallille. Voittoon ajoi BMW:n Timo Glock, joka lauantaisen voittajan Gary Paffettin tavoin ajoi sunnuntaina paalupaikalta voittoon. Lauantaina Glockin sijoitus oli kolmas.

– Tämä oli elämäni hienoin kilpailu, uransa viidennen DTM-osakilpailuvoittonsa saavuttanut Glock huusi tiimiradioon ylitettyään maaliviivan jännittävän ja tapahtumarikkaan kilpailun jälkeen.

Erityisesti Glockin ja Paffettin välinen kaksintaistelu keräsi suuresti positiivista palautetta ja DTM julkaisi siitä videonkin YouTube-kanavallaan (katso video alapuolelta). Glock, 36-vuotias saksalainen, jonka kilpailu-CV:stä löytyy muun muassa 95 Formula 1 -kilpailua ja kolme palkintosijoitusta, ajoi viime vuonna parhaan DTM-kautensa sijoittumalla loppupisteissä seitsemänneksi. Kahden kilpailulähdön jälkeen Glock on kuljettajien pisteissä ykkösenä.

– Tämä oli puhdasta kilpa-autoilua. Minun täytyi todella puristaa kaikki irti autosta ja hetkeäkään ei ollut aikaa rentoutua. Tämä jos mikä on juuri tyypillistä DTM:ää. Tämä oli elämäni hienoin kilpailu ja olen ajanut urallani aika monta kilpailua, Glock hehkuttaa DTM:n tiedotteessa.

Paffett sijoittui sunnuntaina parhaana Mercedes-kuljettajana kolmanneksi ja britti on pisteissä toisena, vain yhden pisteen Glockia perässä. Audi juhli viime kauden päätteeksi niin autonvalmistajien, kuin kuljettajienkin mestaruuksia, mutta startti uuteen kauteen lauantaina oli lähes täysi fiasko. Mike Rockenfeller toikin Audille sunnuntaina valoa tunnelin päähän ajamalla toiseksi, vaikka starttasi kilpailuun vasta yhdeksännestä lähtöruudusta.

– Uskomattoman hieno kilpailu. Autoni oli huomattavasti parempi tänään kuin eilen. Aika-ajo ei sujunut täydellisesti, mutta kilpailu sen sijaan oli loistava. Pystyin hyökkäämään molemmilla sarjoilla renkaita. Koska Timo ja Gary kävivät tiukkaa taistelua kärjessä, niin minä ja Joel (Eriksson) saavutimme heitä koko ajan. Lopussa meillä oli neljän auton taistelu aina viimeiseen mutkaan asti. Se oli todella hauskaa, Rockenfeller kertaa kilpailun kulkua Audin tiedotteessa.

Rene Rast oli lauantaina yhdeksäs, mutta sunnuntain aika-ajo (toinen) lupaili hallitsevalle DTM-mestarille selkeästi parempaa. Heikosti sujunut varikkokäynti kuitenkin pudotti Rastin ulos palkintotaistelusta ja maalissa Audi-kuljettaja oli seitsemäs. Audi Motorsportin johtaja Dietar Gass oli luonnollisesti erittäin tyytyväinen Rockenfellerin hienoon kakkossijaan Audin heikosti sujuneen lauantaisen kilpailulähdön jälkeen.

– Oli todella hienoa sijoittua tänään toiseksi eilisen vaikean avauksen jälkeen varsinkin, kun emme odottaneet tätä, joten kyllähän tämä maistuu sitäkin makeammalta, Gass iloitsi.

Seuraava osakilpailu ajetaan Lausitzissa, Saksassa 19.-20. toukokuuta.

Hockenheimin 2. kilpailulähdön tulokset

1) Timo Glock (GER) BMW 58.04,067
2) Mike Rockenfeller (GER) Audi + 2,078
3) Gary Paffett (GBR) Mercedes + 3,099
4) Joel Eriksson (SWE) BMW + 3,481
5) Loic Duval (FRA) Audi + 3,854
6) Pascal Wehrlein (GER) Mercedes + 4,129
7) Rene Rast (GER) Audi + 4,849
8) Bruno Spengler (GER) BMW + 8,862
9) Paul Di Resta (GBR) Mercedes + 11,082
10) Augusto Farfus (BRA) BMW + 11,265

———-

16) Mattias Ekström (SWE) Audi + 23,148

Glockin keskinopeus: 170,1 km/h
Nopein kierrosaika: Gary Paffett 1.34,069

Pistetilanne 2/20 osakilpailua

1) Timo Glock (GER) BMW 44
2) Gary Paffett (GBR) Mercedes 43
3) Mike Rockenfeller (GER) Audi 18
4) Lucas Auer (AUT) Mercedes 18
5) Pascal Wehrlein (GER) Mercedes 18
6) Joel Eriksson (SWE) BMW 13
7) Bruno Spengler (CAN) BMW 12
8) Edoardo Mortara (SUI) Mercedes 12
9) Loic Duval (FRA) Audi 11
10) Rene Rast (GER) Audi 10
11) Paul Di Resta (GBR) Mercedes 8
12) Daniel Juncadella (SPA) Mercedes 4
13) Marco Wittmann (GER) BMW 2
14) Augusto Farfus (BRA) BMW 1

Autonvalmistajat

1) Mercedes 103
2) BMW 72
3) Audi 39

 

 

 

Lue myös! DTM-avaus Mercedeksen juhlaa – Audit ja Ekström kaukana kärjestä (6.5.2018)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti
Videot: DTM-sarjan virallinen YouTube-kanava


Facebook kommentit