Videot! Espanjan EM-rallin testeissä pelti rytisi – Kaksi autoa päällekkäin rotkossa

2.5.2019 / 09:41
Kartturi Veronica Engan ja epätodellinen näky (Kuva: Kuvakaappaus Nanito Perezin YouTube-videosta).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin EM-sarjan kauden toinen osakilpailu ajetaan tänä viikonloppuna Kanariansaarilla, Espanjassa. Maanantaina ajetuissa kilpailuun valmistavissa testeissä useampikin kuljettaja joutui toteamaan espanjalaiset asfalttitiet erittäin vaikeiksi ja arvaamattomiksi, eikä ulosajoiltakaan vältytty.

Erityisesti yksi testikäytössä olleen tien mutkista oli kuljettajille vaikea. Kyseisessä mutkassa sosiaalisessa mediassa julkaistun video- ja kuvamateriaalin mukaan ainakin kolme autoa suistui ulos tieltä ja näistä kaksi kaiken lisäksi vielä päällekkäin samaan rotkoon.

Ensimmäisenä rotkoon autonsa ajoi Catie Munnings. Brittikuljettaja yhdessä norjalaisen kartanlukijansa Veronica Enganin kanssa olivat juuri päässeet ylös rotkosta takaisin tien varteen seuraamaan testien jatkumista, kunnes kaksikko joutui todistamaan varsin epätodellista näkyä, Jose Antonio Suarezin tultua mutkaan liian kovaa ja ajaen Hyundainsa samaan rotkoon, Munningsin auton päälle!

Toisella YouTube-videolla (alapuolella) näkyy se kuinka Suarez jo kertaalleen ehti ajamaan kyseisen mutkan läpi ilman ongelmia, mutta seuraavalla kerralla (videolla 1.04 eteenpäin) sitten rysähti. Onneksi tilanteessa ei kuitenkaan tullut kuin kalustovaurioita ja sekä Munningsin, että Suarezin autokunta säästyi tilanteista vammoitta.

– Testipäivä sujui hyvin, löysimme autoon erittäin hyvät säädöt. Valitettavasti viimeisellä ajokerralla pyörähdimme kohdassa missä oli soraa ja ajauduimme rotkoon. Muutama minuutti myöhemmin toinen auto koki saman ja se ajautui suoraan minun autoni päälle. Toivottavasti saamme autoni kuntoon ennen rallin starttia, Munnings kirjoitti Facebook-sivullaan.

Suarez, Espanjan sorarallisarjan mestari vuodelta 2017 ja viime vuonna Espanjan EM-rallissa nuoremmassa junioriluokassa kolmanneksi ajanut espanjalaiskuljettaja, sekä Munnings pystyvät osallistumaan perjantaina käynnistyvään Espanjan EM-ralliin, jonka aika-ajo ajetaan torstaina. Sen sijaan ERC2-luokan kaksinkertaiselta EM-mitalistilta, Sergei Remennikilta, kilpailu jää väliin.

Venäläiskuljettaja kolhi autoaan kahteenkin eri otteeseen kaiteeseen samassa mutkassa missä Suarez ja Munnings olivat ajaneet ulos ja rotkoon. Remennikin ensimmäinen kaidekosketus (alapuolella ensimmäinen Instagram-päivitys) väänsi kaidetta, mutta matka kuitenkin jatkui.

– Pikku juttu tapahtui. Auto on kunnossa, eteenpäin, Remennik kommentoi Instagram-sivullaan julkaistua videota tapahtuneesta.

Seuraava Instagram-päivitys (alapuolella toinen Instagram-päivitys) olikin sitten kuvapäivitys kaiteen päällä retkottavasta Mitsubishista ja nyt Remennik joutui myöntämään, että viikonlopun kilpailu jää väliin.

– The end. Samassa mutkassa missä aiemmin osuttiin ja missä Suarez, sekä Munnings ajoivat ulos. Seuraava kilpailumme, Liepaja Ralli, Remennik tiedotti.

Espanjan EM-rallissa ajetaan perjantaina ja lauantaina asfaltilla 16 erikoiskoetta yhteispituudeltaan reilut 200 kilometriä. Kun mukaan lasketaan myös muiden sarjojen osallistujat, niin yhteensä mukana on 115 kilpailijaparia ja R5-luokan autoja 27 kappaletta. Suomalaisedustuksesta vastaa Miika Hokkanen yhdessä kartanlukijansa Rami Suorsan kanssa, jotka kilpailevat espanjalaisen Mavisa Sport -tallin Peugeot 208 R2 -autolla ERC3- ja ERC3 Junior -luokissa.

Alapuolella olevista YouTube-videoista ensimmäisellä mukana on Hokkasen ajosuorituksia maanantain testeistä (kohdat 5.34 ja 9.10 eteenpäin), sekä lisäksi myös italialaiskuljettaja Dedon kalliokosketus (0.57) Renaultilla. Suomalaisedustusta nähdään myös tallien puolella, kun Eero Räikkösen johtama Printsport Racing on mukana Lars Stugemon osallistuessa uransa kolmanteen EM-ralliin Volkswagen Polo GTI R5 -auton ratissa.

 

 

 

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Small incident?? the car is OK? We go on?????? ?? Miguel Rodriguez Perez

Henkilön Sergei Remennik (@remennik_sergei) jakama julkaisu

 

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

The end…?? In the place of our past accident, @cohete_suarez & @projectktrallye flew off the road. Next race Rally Liepaja?

Henkilön Sergei Remennik (@remennik_sergei) jakama julkaisu

 

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com

YouTube-videot: Objetivo Motor / Nanito Perez


Facebook kommentit