MOTORSPORT

Viikon toinen suomalaistupla tähtäimessä – Grönholm ja Hallman alkuerien ykkösnimet

Rallicrossin Pohjoismaiden mestaruussarja RallyX Nordic kilpailee tällä viikolla Ruotsin Höljesissä. Viikonlopun ohjelmassa on kauden neljäs osakilpailu.

Kauden neljännen osakilpailun alkuerät Höljesissä polkaistiin käyntiin eilen lauantaina, kun kaikissa luokissa ajettiin ensimmäiset ja toiset alkuerät. Supercar-luokassa sunnuntain kolmanteen ja neljänteen alkuerään pistejohdossa lähti GRX-tiimin Niclas Grönholm tasapistein yhdessä Fraser McConnellin kanssa. Kun Grönholm kirjautti sunnuntain alkueristä voiton ja kolmannen sijan, vei inkoolainen alkuerien kokonaisvoiton selkeällä 13 pisteen marginaalilla.

Toiseksi sunnuntaina nousi luokan pistejohtaja Johan Kristoffersson, joka koki urallaan äärimmäisen harvinaisen tilanteen, ruotsalainen lajilegenda kun ei ollut nopein yhdessäkään alkuerässä. Anton Marklund nousi alkueräpisteissä puolestaan kolmanneksi, oltuaan nopein kuljettaja viimeisessä alkuerässä. GRX-tiimin toinen kuljettaja Krisztian Szabo ajoi myös vahvat alkuerät, unkarilaisen kerättyä neljänneksi eniten alkueräpisteitä.

McConnell kärsi kolmannessa alkuerässä keskeytyksen ja oli neljännessä alkuerässä viides, joten lauantain kärkipaikka vaihtui viidenteen sijaan. Henri Haapamäki oli ennen neljättä ja viimeistä alkuerää yhdeksän pisteen päässä viimeisestä semifinaalipaikasta ja kun sitä huippusuoritusta tarvittiin, Haapamäki sellaisen myös tarjoili, ollen viimeisessä alkuerässä seitsemänneksi nopein ja nousten kokonaispisteissä sijalle 12. ja mukaan semifinaaleihin.

Viikon toista osakilpailuvoittoaan tavoitteleva Grönholm starttaa ensimmäiseen semifinaalilähtöön paalupaikalta, saaden eturiviin vierelleen Marklundin. McConnell ja Philip Gehrman ovat toisessa ja Andreas Bakkerud, sekä Anders Michalak kolmannessa rivissä. Toisen semifinaalilähdön eturivin muodostavat paalupaikan Kristoffersson ja Szabo. Toisesta rivistä matkaan lähtevät Sondre Evjen ja Enzo Ide, kun taas kolmannen rivin viidenteen ja kuudenteen lähtöruutuun asettuvat Peter Hedström, sekä Haapamäki.

Myös Supercar Lites -luokkaan saatiin suomalainen alkuerävoittaja, kun Grönholmin tavoin torstaina osakilpailuvoittoa juhlinut Tommi Hallman ylsi tulokaskaudellaan ensimmäistä kertaa alkuerien kokonaispisteissä ykköseksi. Hallman vei nimiinsä lauantain molemmat alkuerät, jatkoi voittokulkuaan sunnuntaina kolmannessa alkuerässä, mutta neljän “tolpan” sarjaa ei tällä kertaa tullut, kuopiolaisen oltua neljännessä alkuerässä toiseksi nopein. Hallman voitti alkuerät lopulta murskaavasti, marginaalin ollessa 24 pistettä.

Crosskart-luokassa semifinaaleihin ylsi neljä suomalaista. Ensimmäisessä lähdössä finaalipaikkaa tavoittelevat alkuerissä seitsemänneksi sijoittunut Jarkko Aronen, sekä Timo Laapotti. Arosen lähtöruutu on kolme ja Laapotin viisi. Kolmannessa lähdössä Tomi Rakkolainen asettuu neljänteen ja Riku Huuhka kuudenteen ruutuun. Kaikista kolmesta lähdöstä kaksi parasta kuljettajaa etenee finaaliin.

Crosskart Junior -luokassa semifinaaleja ajetaan kaksi ja niistä molemmista kolme parasta etenee finaaliin. Ensimmäisestä lähdöstä löytyy yksi suomalaiskuljettaja, Isak Hatanmaa, jonka lähtöruutu on numero kuusi. Toisessa lähdössä eturivi on kokonaan suomalainen, kun paalupaikalta starttaa Mikael Uitto ja toisesta ruudusta Joonatan Ylilammi. Lauri Halonen lähtee tavoittelemaan finaalipaikkaa neljännestä lähtöruudusta.

Semifinaalit käynnistyvät Suomen aikaa kello 17.00 ja finaalit kello 18.05. Kilpailun tapahtumia Höljesistä voit seurata suorana lähetyksenä ilmaiseksi sarjan YouTube-kanavan kautta.

 

 

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com