Viikonlopun sääennuste veti Sunisen mietteliääksi – “Ei kokemusta tällä autolla sateella ajamisesta”

26.10.2018 / 08:02
Teemu Suninen (oik.) ja kartanlukija Mikko Markkula (Kuva: Timo Anis).

[ A- ] / [ A+ ]

Teemu Suniselle sekapinnalla ajettava Espanjan MM-ralli on uusi tuttavuus. Se ei kuitenkaan Ford-kuljettajaa häiritse, sillä heti testierikoiskokeen kolmanneksi nopein aika torstai-aamuna oli osoitus Sunisen nopeasta sopeutumiskyvystä.

Lyhyellä, kahden kilometrin testierikoiskokeella, Teemu Suninen kellotti ajan 1.35,7. Se riitti kolmanneksi nopeimpaan noteeraukseen, eikä sen suurempaan revittelyyn vielä ollutkaan tarvetta.

– “Shakedown” oli aika erilainen kuin ralli tulee olemaan. Siellä oli isoja uria, joista (Thierry) Neuville kaatoi autonsa. Me vain kokeilimme, miten auto toimii, Suninen kommentoi.

Torstai-iltana rallissa ajetaan vain lyhyt yleisöpyrähdys Barcelonan keskustassa. Perjantaina on sitten tosi kyseessä, kun kilpailijat suuntaavat soraerikoiskokeille. Sunisen tavoite ei ole enempää eikä vähempää kuin kiilan lyöminen MM-taistelussa mukana olevien ja oletettavasti kilpailun kovinta vauhtia pitävien kuljettajien rintamaan.

– Kaikki ajavat sen mitä pääsevät. Kolme kuljettajaa taistelee maailmanmestaruudesta ja siihen vauhtiin on vaikea ehtiä. Tahti on hyvin kova heti perjantaista lähtien.

Ajatuksissaan Suninen matkasi jo kahteen asfaltilla ajettavaan kisapäivään, joita maustamaan saattaa saapua syksyinen sade. Ensin on kuitenkin saatava kisa hyvin liikkeelle perjantaina, joka on myös rallin pisin päivä.

– Perjantain pitkällä sorapätkällä (EK4 ja EK7) on paljon ahtaita ja pahoja paikkoja. Jos siellä ottaa riskiä, siitä saattaa hyötyä, mutta herkästi voi tapahtua myös virhe. Asfaltit vastaavasti vaikuttavat tosi hienoilta, mutta ennusteen mukaan lauantaina tulee sade hankaloittamaan ajoa. Minulla ei vielä ole tällä autolla lainkaan kokemusta sateella. Jää nähtäväksi miten ajo lähtee luistamaan, Suninen pohti.

Suninen avasi Espanjan MM-rallin torstaina ajetulla lyhyellä Barcelonan kaupunkierikoiskokeella 14. nopeimmalla ajalla. Suninen hävisi pohja-ajan ajaneelle tallikaverilleen Sebastien Ogierille 10,9 sekuntia. Toden teolla vauhtiin päästään tänään perjantaina, kun päivän kuuden erikoiskokeen urakka käynnistyy aamupäivällä kello 10.33 Suomen aikaa.

Lue myös! Sunisella hienoja muistoja Espanjasta – “Erikoiskokeilla voi ajaa kuin ajaisi radalla” (25.10.2018)

Teksti: Teemu Sunisen tiedote


Facebook kommentit