Viime hetken kalustonvaihto ei Azorien ylpeyttä hidastanut – “Fantastinen tulos”

26.3.2018 / 04:48
Ricardo Mouran Skoda Fabia R5 -debyytti oli onnistunut (Kuva: media.fiaerc.com).

[ A- ] / [ A+ ]

Ricardo Mouran voidaan todellakin sanoa kilpailleen viime viikonloppuna Portugalin EM-rallissa kotimaisemissaan, onhan 39-vuotias portugalilainen kotoisin juuri Ponta Delgadan kaupungista, joka toimi perinteiseen tyyliin myös tänä vuonna rallin keskuspaikkana.

Ricardo Moura, 39, ei varmastikaan ole autourheilua seuraavalle suurelle yleisölle nimenä kovinkaan tuttu, mutta kotimaassaan Moura on tehnyt vakuuttavaa jälkeä. Portugalin oma “juhasalo” on juhlinut maansa rallimestaruutta kolme kertaa ja Azorien rallimestaruuksia palkintokaapista löytyy peräti kymmenen kappaletta.

Myös Portugalin EM-rallissa Moura on aina ollut kova tekijä. Siitä todisteina toimivat yleiskilpailun voitto vuodelta 2016, sekä kolme palkintosijaa, joista viimeisin tuli tänä vuonna Mouran sijoittuessa Alexey Lukyanukin jälkeen toiseksi. Mouran lähtökohdat tämänvuotiseen kilpailuun olivat siinä mielessä varsin haasteelliset, että aivan kilpailun alla kalusto vaihtui.

Vuosina 2015-2017, sekä kuluvan vuoden ensimmäisessä kilpailussa, Portugalin rallisarjan avauksessa helmikuussa, Moura ajoi Ford Fiesta R5 -autoa. Helmikuinen Portugalin sarja-avaus toi yleiskilpailun voiton ja tuon kilpailun jälkeen Mouran kilpakumppani Pedro Almeida ilmoitti halustaan ostaa auto itselleen. Kaupat myös syntyivät ja Moura päätti hankkia täysin uuden Skoda Fabia R5 -auton.

Heti Portugalin EM-rallin aika-ajossa viime torstaina Moura kuitenkin näytti, että vaikka alla olikin hänelle täysin uusi auto, niin vauhtia löytyy ja viime hetken kalustonvaihdoksesta huolimatta hänet kannattaisi edelleen laskea mukaan kuumimpien ennakkosuosikkien joukkoon. Moura täräytti aika-ajossa nopeimman ajan lyöden Lukyanukin 0,4 sekunnilla.

“Mielestäni teimme loistavaa työtä”

Torstain jälkeen Moura oli kilpailussa toisena, 2,7 sekunnin päässä Lukyanukista. Perjantai käynnistyi Mouran osalta pohja-ajalla ja kokonaistilanteessa ero kärkeen kaventui 1,6 sekuntiin. Seuraavalla erikoiskokeella tullut rengasrikko kuitenkin vei sen verran aikaa, että Moura putosi ulos voittotaistelusta. Maaliin myös saavuttiin tässä järjestyksessä ja lopputuloksissa Lukyanukin voittomarginaaliksi muodostui 16,4 sekuntia. Mouran maanmies, rallin EM-sarjan viime vuoden hopeamitalisti Bruno Magalhaes, oli kolmas, häviten Mouralle 9,3 sekuntia.

– Alexey on ehdottomasti EM-sarjan nopein kuljettaja. Bruno teki loistavaa työtä aivan kuten hän teki viime kaudella EM-sarjassa. Olen iloinen saadessani olla kolmen parhaan joukossa yhdessä näiden kahden huippukuljettajan kanssa ja kakkossija kotiyleisön edessä kotikaupungissani on fantastinen tulos, Moura hehkutti kilpailun jälkeen.

Moura ja kartanlukija Antonio Costa kirjauttivat tilastoihin yhden pohja-ajan, sekä yhteensä yhdeksän top3 ek-sijoitusta.

– Ensimmäinen kilpailu tällä autolla ja mielestäni teimme loistavaa työtä. Ei isompia virheitä, joitakin tilanteita mahtui matkalle, mutta aivan varmasti niin mahtui kaikilla muillakin kuljettajilla, Moura kertasi viikonlopun tapahtumia.

Portugalin EM-ralli oli samalla myös Portugalin rallisarjan kauden toinen osakilpailu. Moura nappasi täydet pisteet ja näin hän johtaa sarjaa kahden ajetun osakilpailun jälkeen maksimipistein. 13 EM-ralliin urallaan osallistuneen Mouran kaikki EM-kokemukset tähän mennessä ovat tulleet Portugalista, eikä häntä tänäkään vuonna tulla näkemään EM-sarjan muissa osakilpailuissa.

Rallin EM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan toukokuun alussa Espanjassa.

Ricardo Moura, 39

Portugalin kolminkertainen rallimestari
Azorien kymmenkertainen rallimestari
Kuusi MM-starttia, kaikki Portugalissa
13 EM-starttia, yksi voitto (Portugali 2016) ja neljä palkintosijoitusta
Kahdeksan IRC-starttia, paras sijoitus 5. Portugalissa 2010

 

Puulan Aurinkoranta

 

Lue myös!

Viides kerta toden sanoi, Lukyanuk palasi EM-voittajaksi (25.3.2018)
Video! Portugalin EM-rallin voittajan näyttävä maaliintulo (25.3.2018)
Brittisarjassa säväyttänyt ruotsalaiskuljettaja yksi onnistujista (26.3.2018)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit